MICONAZOL, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii

Antifungic cu spectru larg, antibacterian fata de germenii gram pozitivi; administrat oral este eficace in candidoze digestive;

Compozitie

Comprimate orale continand miconazol 0,25 g (flacon cu 20 buc.); comprimate vaginale continand miconazol nitrat 0,15 g (flacon cu 10 buc.).

Actiune terapeutica

Antifungic cu spectru larg, antibacterian fata de germenii gram pozitivi; administrat oral este eficace in candidoze digestive; introdus intravaginal este eficace in vulvovaginite micotice, simple si suprainfectate.

Doze si mod de administrare

Pentru tratamentul curativ al candidozelordigestive, cate 1 comprimat de 3 ori/zi (1 g/zi), timp de 1-2 saptamani in candidoza orala si 2-4 saptamani in cea gastrointestinala (in candidoza orala comprimatele se sfarama in gura, in cea gastro-intestinala se inghit); pentru profilaxiacandidozei (la bolnavi diabetici, imunodeprimati, care primesc antibiotice oral, cateterizati etc.), cate 1 comprimat de 3 ori/zi pe durata riscului sau 5 zile/luna (dupa caz). Pentru tratamentulmicozelorvaginale, cate 2 comprimate vaginale/zi, dimineata si seara, 7 zile, sau cate 1 comprimat/zi, seara, 14 zile (nu se fac spalaturi vaginale, se administreaza si in timpul mentruatiei; se asociaza eventual cate 1/4 comprimat oral, de 4 ori/zi.

Contraindicatii

Prudenta in timpul sarcinii (indicatie medicala stricta); prudenta cand se asociaza cu anticoagulante, hipoglicemiante si antiepileptice (doze mai mici din acestea, deoarece le poate creste efectul)

Reactii adverse

In cazul administrarii orale, ocazional greata si diaree, rareori eruptii cutanatepruriginoase (se intrerupe tratamentul).

Citeste si despre:

Sfaturi pentru tratarea infectiilor cu candida Concentrat de sanatate intr-un singur comprimat Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Ai mai multa grija de pielea ta din interior Probleme cu insomnia? Iata cum poti avea un somn profund odihnitor Terapii naturale din plante pentru „sanatate curata” Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer