MICONAZOL, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 14 Noiembrie 2018

Indicatii

Antifungic cu spectru larg, antibacterian fata de germenii gram pozitivi; administrat oral este eficace in candidoze digestive;

Compozitie

Comprimate orale continand miconazol 0,25 g (flacon cu 20 buc.); comprimate vaginale continand miconazol nitrat 0,15 g (flacon cu 10 buc.).

Actiune terapeutica

Antifungic cu spectru larg, antibacterian fata de germenii gram pozitivi; administrat oral este eficace in candidoze digestive; introdus intravaginal este eficace in vulvovaginite micotice, simple si suprainfectate.

Doze si mod de administrare

Pentru tratamentul curativ al candidozelordigestive, cate 1 comprimat de 3 ori/zi (1 g/zi), timp de 1-2 saptamani in candidoza orala si 2-4 saptamani in cea gastrointestinala (in candidoza orala comprimatele se sfarama in gura, in cea gastro-intestinala se inghit); pentru profilaxiacandidozei (la bolnavi diabetici, imunodeprimati, care primesc antibiotice oral, cateterizati etc.), cate 1 comprimat de 3 ori/zi pe durata riscului sau 5 zile/luna (dupa caz). Pentru tratamentulmicozelorvaginale, cate 2 comprimate vaginale/zi, dimineata si seara, 7 zile, sau cate 1 comprimat/zi, seara, 14 zile (nu se fac spalaturi vaginale, se administreaza si in timpul mentruatiei; se asociaza eventual cate 1/4 comprimat oral, de 4 ori/zi.

Contraindicatii

Prudenta in timpul sarcinii (indicatie medicala stricta); prudenta cand se asociaza cu anticoagulante, hipoglicemiante si antiepileptice (doze mai mici din acestea, deoarece le poate creste efectul)

Reactii adverse

In cazul administrarii orale, ocazional greata si diaree, rareori eruptii cutanatepruriginoase (se intrerupe tratamentul).

5 manageri de top din Romania iesiti din tipare5 manageri de top din Romania iesiti din tipare

Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Sfaturi pentru tratarea infectiilor cu candida

Concentrat de sanatate intr-un singur comprimat

Sindromul Piriformis

Metronidazolul si sarcina

Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

Deficienta enzimatica - cauze, simptome si surse naturale de enzime

De ce este importanta monitorizarea imagistica a pacientilor vindecati de COVID-19

Caror pacienti li se recomanda examinarea Computer Tomograf (CT) dupa infectia COVID-19?

Stenoza spinala cervicala

Vitamina C in viroza respiratorie

Galactoreea – secretia lactata patologica

Sciatica

Durerea in cancer