MARCOFEN, capsule retard

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
Actiune terapeutica
Marcofen este un agent antiinflamator nesteroidian cu actiune analgezica si antipiretica.

Indicatii
Indepartarea durerilor usoare pana la moderate din cefalee, dismenoree, durerilor dentare, postoperatorii si musculare. Antipiretic (scaderea febrei). tratamentul artritei reumatoide, artritei reumatoide juvenile, osteoartritei, afectiunilor inrudite, reumatismului non-articular, tratamentul leziunilor partilor moi.

Doze si mod de administrare
Adulti: Doza zilnica recomandata este de 1 200 mg divizata in trei doze
Oral: 1 tableta de 3 ori pe zi sau o capsula SR de 2 ori pe zi.
Supozitoare: 1 supozitor pentru adulti de 2-3 ori pe zi. Doza poate fi dublata in cazuri de durere severa sau atunci cand este folosit ca antiinflamator.
Copii: Doza zilnica recomandata este de 10-40 mg/kg corp divizata in trei doze. Copii intre 6 luni si 6 ani: (1 lingurita = 5ml) sau 1 supozitor 100 mg de 3 ori pe zi. Copii peste 6 ani: (1lingura = 15 ml) sau 1 supozitor 300 mg de 3 ori pe zi. A se utiliza numai sub supraveghere medicala.

Contraindicatii
La fel ca in cazul altor ains (antiinflamatoare nesteroidiene), medicamentul nu se va administra pacientilor cu ulcer gastroduodenal activ. Nu se va administra in timpul sarcinii. Pacientii cu astm bronsic sau cei care au prezentat in antecedente bronhospasm la administrarea aspirinei sau a altor AINS. Sensibilitate la oricare dintre ingredienti sau la medicamentele care contin aspirina.

Reactii adverse
Extinsa utilizare a ibuprofen a aratat ca medicamentul este bine tolerat, efectele adverse cand apar sunt de obicei usoare si trecatoare. Au fost raportate cazuri rare de dispepsie, intoleranta gastrointestinala, sangerari si urticarie.

Citeste si despre:

Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire Dizabilitatea intelectuala sau retardul mintal Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule Sindromul WAGR Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Boala Canavan Sarcina: Ce trebuie cunoscut despre administrarea vitaminelor prenatale Sindromul Schwartz–Jampel Fenilcetonuria (PKU) Opiu