LIVOSTIN, solutie oftalmica

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
Indicatii
Simptomele conjunctivitei alergice (atat conjunctivita clasica cat si cea sezoniera).

Contraindicatii
Hipersensibilitate la unul din componenti.

Precautii
La fel ca la toate preparatele oftalmice care contin clorura de benzalconiu, este indicat ca pacientii sa nu poarte lentile de contact moi (hidrofile) in timpul tratamentului cu Livostin picaturi oftalmice.
Sarcina si alaptare: La soareci, sobolani si iepuri, nu s-au observat efecte embriotoxice sau teratogenice la administrarea unor doze sistemice de pina la 8.300 de ori mai mari decit doza clinica locala recomandata. La rozatoare, la doze mai mari de 16.500 ori decat doza recomandata, au fost observate efecte teratogenice si/sau resorbtie embrionala crescuta. Nu exista date suficiente asupra folosirii picaturilor oftalmice Livostin la femeile insarcinate; de aceea, Livostin picaturi oftalmice nu trebuie administrat in timpul sarcinii, cu exceptia cazului in care beneficiile justifica riscul potential asupra fatului. Pe baza determinarii concentratiei de levocabastina in saliva si laptele matern la femeile care alapteaza, s-a calculat ca doza zilnica de levocabastina la sugar nu ar depasi 0,5 mg dupa administrarea oftalmica de levocabastina la mama. Ca urmare, Livostin picaturi oftalmice poate fi administrat in siguranta mamelor care alapteaza.
Efecte asupra capacitatii de a conduce sau de a lucra cu masini: Livostin picaturi oftalmice nu produce sedare si nu diminueaza performantele psiho-motorii; de aceea, pot fi administrate pacientilor care conduc autovehicule sau opereaza cu masini.

Reactii adverse
Au fost raportate, ocazional, cazuri de iritatie locala slaba si tranzitorie, imediat dupa instilarea picaturilor oftalmice Livostin. In larga experienta clinica, rareori au fost raportate reactii alergice.

Mod de administrare
Deoarece Livostin picaturi oftalmice se prezinta sub forma de microsuspensie, flaconul trebuie agitat inaintea fiecarei aplicari.
Adulti si copii: Doza uzuala este de 1 picatura Livostin in fiecare ochi, de 2 ori/zi. Doza poate fi marita la 1 picatura de 3 - 4 ori/zi. Tratamentul trebuie continuat cat timp este necesar pentru disparitia simptomelor. Livostin picaturi oftalmice trebuie utilizat in decurs de 1 luna, de la deschiderea flaconului. Pacientii trebuie informati despre masurile necesare pentru evitarea unei eventuale contaminari a flaconului.

Citeste si despre:

Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Cum sa ne protejam ochii in sezonul alergiilor Ambliopia Orjeletul si Salazionul Conjunctivita - cauze, simptome, tratament Ai tinitus? Acum poti realiza managementul tinitusului cu ajutorul aparatelor auditive Tulburarile cognitive pot fi diagnosticate si tratate din timp in primul oras medical din Romania Alergiile cauzate de animalele de companie Care sunt afectiunile pentru care se recomanda tratament homeopat 4 solutii pentru un somn lung si odihnitor Caderea parului, solutii performante 10 solutii eficiente pentru combaterea congestiei nazale