LASONIL N, unguent

Prospect

Publicat: 22 Noiembrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Lasonil N si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Tratamentul local al contuziilor cu sau fara hematom (de exemplu leziuni inchise accidentale sau rezultate in urma activitatilor sportive ca intinderi ligamentare, echimoze, tumefactii articulare).

Tratamentul local al flebitei superficiale care nu poate fi tratata prin compresie. Heparinoidul Bayer are proprietati antitrombotice, fibrinolitice si antiinflamatorii. Aplicarea locala a unguentului favorizeaza rezorbtia hematoamelor si tumefactiilor subcutanate si dizolvarea trombilor superficiali.

Mod de administrare

In cazul contuziilor, in functie de natura si suprafata afectata, aproximativ 3-5 cm unguent Lasonil N, se maseaza sau se aplica in strat subtire de 2-3 ori pe zi. in cazul flebitei superficiale se recomanda compresele cu unguent.

Se aplica pe suprafata afectata si se maseaza usor.

In cazul contuziilor durata tratamentului este de aproximativ 10 zile, iar in cazul flebitei superficiale, 1-2 saptamani.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

- Hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipientii medicamentului. -Diateza hemoragica, purpura, trombocitopenie, hemofilie.

Precautii

Lasonil N se va aplica numai pe tegumente intacte. Nu trebuie aplicat pe ranile deschise, care sangereaza sau care sunt infectate, pe mucoase sau pe suprafete cutanate extinse.

Interactiuni medicamentoase

In cazul pacientilor aflati in tratament cu anticoagulante, dupa aplicarea cutanata a medicamentelor continand heparinoizi, timpul de protrombina poate fi prelungit.

Sarcina si alaptarea

Nu sunt disponibile date privind restrictionarea aplicarii unguentului in perioada sarcinii si a alaptarii.

Totusi se recomanda ca in timpul sarcinii si alaptarii medicamentul sa se administreze doar pe perioade scurte si la indicatia medicului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Lasonil N nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Rar pot sa apara eritem la locul de aplicare sau reactii de hipersensibilitate care dispar la intrerupera utilizarii medicamentului.

Supradozaj

Nu s-au raportat cazuri de supradozaj. Datorita concentratiei mici a substantei active si absorbtiei slabe a heparinoidului, nu se inregistreaza efecte sistemice semnificative.

In cazul ingerarii accidentale se recomanda tratament simptomatic.

Cum se pastreaza Lasonil N

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor..

Informatii suplimentare

Compozitie

100 g unguent contin heparinoid 0,833 g (5000 U-HDB- unitati heparinoid Bayer) si excipienti: vaselina alba, alcooli de lanolina.

Grupa farmacoterapeutica: medicatie antivaricoasa, topice cu heparina sau heparinoizi.

Ambalaj

Cutie cu un tub de aluminiu continand 40 g unguent.

Fabricant

Bayer Ilas Fabrikalari A.S., Turcia

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

Bayer Consumer Care A.G.,

Peter Merian Strasse 84, CH-4052 Basel, Elvetia

Data ultimei verificari a prospectului Decembrie, 2005

Citeste si despre:

Alegerea cremei hidratante potrivite pentru ten Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Conjunctivita - cauze, simptome, tratament Abcesele cutanate: tipuri, cauze si tratament Medicamente care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Cum sa va feriti de germenii din salile de antrenament Modificarile sexuale si fizice aparute pe masura inaintarii in varsta Ingrijirea mainilor si a unghiilor Aftele si sanatatea dentara