Keratop, unguent

Prospect

Publicat: 22 Noiembrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Keratop si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

-Dermatoze hiperkeratozice: ihtioze, keratoze palmoplantare, hiperkeratoze foliculare, eczema mainilor tilotice, psoriazis si eczeme licheniforme

-Ca terapie concomitenta cu glucorticoizi cu administrare topica, favorizand penetrarea glucocorticoizilor in adancimea stratului cornos al tegumentului.

Mod de administrare

Keratop unguent se administreaza o data sau de doua ori pe zi pe zona cutanata afectata, pe suprafete mici, fiind bine masat, pentru o mai buna absortie .

Utilizarea unor cantitati mai importante se realizeaza sub pansament ocluziv. O administrare noua va fi precedata de spalare cu apa calda.

In functie de afectiunea dumneavoastra, modul de administrare al produsului poate fi diferit. De aceea, inainte de a incepe tratamentul este recomandat sa va adresati medicului dumneavoastra.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului. Infectii cutanate, inflamatii, plagi care afecteaza zona hiperkeratozica. Este containdicata utilizarea produsului in dermatoze umede.

Este containdicata utilizarea produsului la nivelul nevilor pigmentari, a nevilor pilosi, a nevilor de la nivelul fetei sau la nivelul regiunii anale sau perineale.

Precautii

Trebuie evitata administrarea produsului la nivelul tegumentelor sanatoase si a mucoaselor. Nu se recomanda administrarea produsului pe suprafete corporale intinse datorita riscului de trecere in circulatia sistemica.

Daca apar reactii iritative cutanate severe tratamentul cu Keratop trebuie interupt.

Interactiuni medicamentoase

Produsul favorizeaza penetrarea si infiltrarea altor substante cu utilizarea locala, in particular corticoide, ditranol si 5 fluorouracil.

In cazul administrarii produsului pe suprafete cutanate mai mari, acidul salicilic resorbit poate creste actiunea methotrexatului si anticoagulantelor cumarinice.

Atentionari speciale

La pacientii cu insuficienta renala produsul trebuie sa fie utilizat pe suprafete mici, in monoterapie, timp de cateva zile.

Nu este recomandata utilizarea produsului la pacientii diabetici sau la cei cu tulburari circulatorii periferice sau neuropatii periferice.

Sarcina si alaptarea

Datorita faptului ca nu se cunoaste proportia de acid salicilic absorbita prin piele nu se recomanda in ultimul trimestru de sarcina.

La gravide sau la femei care alapteaza trebuie evitata utilizarea timp indelungat sau pe suprafete cutanate mari a produsului.

Nu este recomandata aplicarea produsului la nivelul sanilor, la femeile care alapteaza.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Produsul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Rareori pot apare iritatii locale si alergii de contact in special in cazul administrarii accidentale a produsului la nivelul unor zone tegumentare sanatoase.

Supradozaj

In cazul administrarii topice indelungate sau a unor doze mari de acid salicilic pot apare simptome de supradozaj: tinitus, greata, varsaturi. De asemenea aceste simptome pot apare in cazul administrarii accidentale pe cale orala a produsului.

Cum se pastreaza Keratop

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi intre 15 - 25 grade Celsius, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

100 g unguent contine uree 10 mg si acid salicilic 5 mg si excipienti: vaselina alba, macrogol 6000, monostearat de macrogol, glicerol, macrogol 400, polisorbat 80.

Grupa farmacoterapeutica: Alte preparate de uz dermatologic, keratolitice, combinatii.

Ambalaj

Cutie cu un tub de aluminiu a 40 mg unguent.

Fabricant

S.C. Slavia Pharm S.R.L., Bucuresti.

Detinatorul autorizatiei de punere de piata

S.C. Slavia Pharm S.R.L.,
Str. Stirbei Voda 53-55, sector 1, Bucuresti.

Data ultimei verificari a prospectului Iunie, 2005

Citeste si despre:

Alegerea cremei hidratante potrivite pentru ten Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Conjunctivita - cauze, simptome, tratament Abcesele cutanate: tipuri, cauze si tratament Medicamente care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Keratoconjunctivita sicca Cum sa va feriti de germenii din salile de antrenament Modificarile sexuale si fizice aparute pe masura inaintarii in varsta Ingrijirea mainilor si a unghiilor Aftele si sanatatea dentara