KARBAPIN, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii:
Epilepsii: accese partiale cu simptomatologie complexa; accese partiale cu simptomatologie elementara. Grand mal, in special cu geneza focala (grand mal din timpul somnului, grand mal difuz), forme mixte de epilepsie.

Profilaxia acceselor din sindromul de abstinenta alcoolica in conditii de spitalizare. Nevralgie trigeminala; nevralgie glosofaringiana. Stari algice in cadrul neuropatiei diabetice. Accese neepileptice din scleroza multipla, cum ar fi: nevralgia trigeminala, crize tonice, disartrii paroxistice, ataxii sau parestezii paroxistice, ca si accese dureroase.

Psihoze, in special afectiuni maniaco-depresive, depresii hipocondre si anxioase cu agitatie, ca si stari de excitatie catatonica.
Contraindicatii:
Antecedente de leziuni ale maduvei osoase. Afec-tiuni ale sistemului de conducere cardiac (bloc A-V). Hiper-sensibilitate cunoscuta la carbamazepin, antidepresive triciclice sau litiu.
Nu se recomanda administrarea de carbamazepin concomitent sau cel putin 14 zile dupa administrarea de inhibitori MAO.

De asemenea, carbamazepin nu trebuie administrat in acelasi timp cu preparate de litiu. La pacientii cu crize de absente nu se recomanda administrarea de carbamazepin deoarece acesta poate provoca sau accentua crizele preexistente.
Administrarea de carbamazepin la urmatoarele categorii de pacienti trebuie sa aiba loc dupa evaluarea riguroasa a riscurilor si beneficiilor si dupa ce s-au luat masurile de precautie corespunzatoare.

Afectiuni hematologice. Insuficiente functionale hepatice, cardiace si renale grave. Dereglari in schimbul de substante care implica sodiul.

La copiii sub 6 ani.
Administrare:
Tratamentul este strict individualizat si se va face sub supraveghere medicala.

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii Compresia nervoasa
Cere sfatul medicului ×