ISOVIST, solutie injectabila

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Isovist si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Investigarea spatiului subarahnoidian (radiculografie, mielografie lombara cu trecere toracica, mielografie toracica, ventriculografie). Pentru aprecierea circulatiei l.c.r. in special in hidrocefalie, cu ajutorul computertomografiei. Cisternografie prin utilizarea tomografiei computerizate. Punerea in evidenta a altor cavitati ale corpului, limfografie indirecta, de asemenea in examenul esofag-stomac-intestin pe cale orala (Isovist - 300).

Mod de administrare

Vezi indicatiile din publicatiile de specialitate.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipertiroidie manifesta. Pentru bolnavii cu afectiuni convulsive cerebrale, evidentierea spatiului subarahnoidian se permite doar in cazuri exceptionale. Atentie la gravide, in hipertiroidie latenta si gusa polinodulara, ca si la hipersensibilitate fata de mediile de contrast ce contin iod.

Interactiuni medicamentoase

Neurolepticele si substantele care coboara pragul de convulsie nu se vor administra concomitent cu Isovist. Administrarea preparatelor respective va fi oprita cu 48 ore inainte de examen. Atentie la pragul de reactie, eventual mai redus la alcoolici si la consumatorii de droguri. Diagnosticul tiroidian cu radioizotopi este modificat pe o perioada de 2-6 saptamani. Recomandari: O tulburare de echilibru hidroelectrolitic trebuie in prealabil corectata. In afara de acesta nu se va reduce in nici un caz aportul de lichide.

Reactii adverse psibile

Dupa injectarea in lichidul cefalorahidian apare o oarecare crestere a numarului de celule la fel ca si dupa aplicarea la acest nivel a altor substante de contrast radiologic. Nu s-au observat pana in prezent arahnoidite. Cele mai frevente reactii subiective sunt cefaleea, greata si varsaturile, care asa cum arata experienta, nu apar mai des decat in urma unei punctii rahidiene. Reactii secundare minime sunt reprezentate de dureri sau de intensificarea unor dureri pre-existente de spate, ceafa sau extremitati, rareori modificari EEG, foarte scurte si nespecifice. Au fost observate unele cazuri singulare de usoara contractura musculara sau parestezie la 2 - 6 ore de la injectare. Sunt posibile reactii de hipersensibilitate (atentie in special la predispozitia alergica) mergand pana la soc, in cazuri rare ca o reactie intarziata.

Informatii suplimentare

Compozitie

240 solutie pentru instilatie: 1 ml contine 0,513 g iotrolan (coresp. 240 mg iod/ml) in solutie apoasa. 300 solutie pentru instilatie: 1 ml contine 0,641 g iotrolan (coresp. 300 mg iod/ml) in solutie apoasa.

Ambalaj

Solutie 240 pentru instilatie: 1 flacon de 10 ml. Solutie 300 pentru instilatie: 1 flacon de 10 ml.

Citeste si despre:

Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic Neurodermatita Fentanil Ergotamina - aliatul impotriva migrenelor Morfina Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Totul despre contraceptie – ce metoda ti se potriveste Afla care sunt cele mai sigure metode contraceptive Care sunt afectiunile pentru care se recomanda tratament homeopat 6 solutii anti-imbatranire recomandate de dermatologi De ce apar pungile de sub ochi. Afla cele mai bune solutii pentru a le combate