HUMEGON, flacon injectabil

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Humegon si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Humegon contine menotropina (hMG) liofilizata, cu un inalt grad de purificare, obtinuta din urina de femeie. Actiunile FSH si LH sunt in proportie de 1:1. Preparatul se foloseste pentru a stimula maturarea foliculara la femei, spermatogeneza la barbati si pentru promovarea secretiei de steroizi gonadali. In plus, poate fi folosit cu succes in cadrul programelor de reproducere asistata medical (de ex. fertilizarea in vitro, transferul embrionar, transferul intrafallopian al gametului). In general, Humegon se combina cu Pregnyl; tratamentul combinat poate fi fie secvential (pentru inducerea ovulatiei sau hiperstimularea controlata) sau concomitent (pentru stimularea celulelor Leydig). Deoarece hMG este de origine umana, nu se asteapta aparitia anticorpilor.

Preparatul se foloseste pentru a stimula maturarea foliculara la femei, spermatogeneza la barbati si pentru promovarea secretiei de steroizi gonadali.

Mod de administrare

Dupa adaugarea solventului la substanta liofilizata, solutia de Humegon astfel reconstituita se va administra intramuscular. Continutul fiolei trebuie utilizat imediat dupa ce aceasta a fost deschisa si orice cantitate nefolosita va fi inlaturata.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

La barbati: tumori testiculare si pituitare .

Precautii

Inainte de a trata pacientii pentru stimulare endogena insuficienta a gonadelor, trebuie facut un examen pentru a exclude orice anomalii anatomice ale organelor genitale sau endocrinopatii nongonadale (de ex., afectiuni tiroidiene sau suprarenaliene, diabet). Determinarea concentratiei gonadotropinelor serice poate exclude insuficienta gonadala primara.

Informatii suplimentare

Compozitie

Flacoane injectabile continand 75 u.i. sau 150 u.i. menotropina.

Citeste si despre:

Preparatele injectabile cu botox Contraceptivele injectabile Celulele stem si incontinenta urinara Diabetul si scaderea in greutate: cea mai buna solutie Fricile copilului sunt normale Servicii medicale de calitate in sistem privat, cu acoperire nationala Prof. Dr. K├╝rsat Rahmi Serin, medic specializat in chirurgie hepato-bilio-pancreatica si transplant hepatic, ofera consultatii in Romania, pe 17 iunie! Marirea buzelor Liftingul gatului Botoxul Solutii pentru o piele neteda Vaccinarea antipoliomielita (vaccinare inclusa in programul national de imunizari)