HIPAZIN, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Hipazin si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Hipotensiv cu actiune lenta si prelungita; reserpina blocheaza terminatiile noradrenergice si hidralazina provoaca vasodilatatie directa (ambele medicamente actioneaza sinergic); reserpina are proprietati sedative. Asocierea acestor doua substante are ca scop reducerea dozelor la ambele componente in raport cu cele utilizate in cazul in care fiecare dintre ele ar fi administrate singure.

Hipertensiune esentiala, forme moderate (in asociatie cu un diuretic).

Mod de administrare

Tratamentul se va face la indicatia si sub supraveghere medicala, chiar in caz de tratament ambulatoriu. Dozele vor fi individualizate, incepandu-se cu dozele mici care vor fi crescute progresiv. Se incepe cu 2x1 sau 3x1 comprimate/zi, luate dupa mesele principale. Intr-un interval de 2 saptamani aceasta doza zilnica se va mari treptat la 3x2 comprimate/zi. Dupa 3-4 saptamani de tratament se va ajunge la doza de intretinere de 2-4 comprimate/zi, dupa caz.

Atentionari si precautii

Precautii

Prudenta in boala ulceroasa, in caz de antecedente depre-sive, la bolnavii cu accidente cerebro-vasculare si in bolile renale grave; se recomanda intreruperea medicatiei inaintea interventiilor chirurgicale (sunt posibile accidente hipotensive); miocardita, tahicardie, insuficienta coronariana acuta, arterioscleroza cerebrala, valvulopatii reumatismale, epilepsie, parkinsonism, hipertiroidie, bronsita, astm.

Sarcina si alaptarea

Se administreaza cu prudenta in timpul sarcinii si alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Se va administra cu prudenta Hipazin la conducatorii auto si la persoanele cu profesii ce impun performante psihomotorii riguroase (reserpina are proprietati sedative).

Reactii adverse posibile

Uneori oboseala, congestie cu obstructie nazala; rareori stare depresiva.

Informatii suplimentare

Compozitie

1 comprimat contine: 10 mg sulfat de dihidralazina; 0,1 mg reserpina.

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii Compresia nervoasa
Cere sfatul medicului ×