HIDROXIZIN, drajeuri

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Hidroxizin si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Stari de anxietate, stari de agitatie psihomotorie, nevroze, psihoze, tulburari de somn, alcoolism (inclusiv sindromul de abstinenta), distonii neurovegetative, preclimax si climax, preanestezie in interventiile operatorii,
Boli somatice cu stari de voma, urticarie, prurit si dermatite alergice cu componenta psihoafectiva, sindrom Meniere.

Mod de administrare

Adulti si copii peste 10 ani: oral - 2-4 drajeuri pe zi ( 50-100 mg), intramuscular profund - 1/2-2 fiole pe zi (50 -200 mg), intravenos foarte lent - 1/2-2 fiole, diluat in solutie salina izotona. Copii peste 1 an: 1 mg/kg corp/zi; injectarea se va face numai in cazurile de urgenta si in pregatirea preoperatorie.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Alergie la hidroxizin, primul trimestru de sarcina, perioada de alaptare. Se va evita consumul bauturilor alcoolice (se potenteaza reciproc). Prudenta la bolnavi cu insuficienta renala, cu glaucom cu unghi inchis, la cei tratati cu deprimante centrale si la anticoagulante cumarinice (efectul acestora este potentat). Nu se va prescrie in ambulator la bolnavii a caror profesiune impune performante psihomotorii (conducatori auto, dispeceri).

Interactiuni medicamentoase

De asemenea, se va administra cu prudenta datorita interactiunilor in asociere cu analgezicele opioide. Solutia este incompatibila cu tiopentalul si cu solutiile cu pH alcalin. De aceea, nu se vor amesteca in aceeasi seringa. Solutia injectabila nu se administreaza subcutanat sau intraarterial.

Reactii adverse posibile

In general bine suportat, chiar la folosirea indelungata, poate provoca rareori somnolenta. Supradozarea poate avea drept efect tremor, uscaciunea gurii, convulsii.

Informatii suplimentare

Compozitie

Drajeuri continand 25 mg clorhidrat de hidroxizin.

Ambalaj

Flacoane cu 30 de drajeuri.

Citeste si despre:

Deprimante ale SNC Psoriazis, lupus eritematos, lichen plan, pitiriazis rozat - afectiuni cu leziuni papuloscuamoase si papule nonconfluente Consecintele unei supradoze de aspirina Alergiile - Anafilaxia, rinita alergica, astmul bronsic, dermoalergiile, alergii medicamentoase, alimentare si alergii la veninul insectelor (simptome si tratament) Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Discopatia lombara - lumbago si lombosciatica Candidoza bucala - cauze, simptome si tratament Infectiile de tract urinar la femei - cistita acuta, cronica, interstitiala, radica, nonbacteriana, uretrita, bacteriuria asimptomatica Cauzele impotentei Lista completa a E-urilor si alimentele in care se gasesc