GLOBULINA ANTIALERGICA, fiole

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Globulina Antialergica si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Globulina antialergica se foloseste in tratamentul sindroamelor alergice pure sau asociate. Se recomanda in special in: pneumonie, astm (atat la copii, cat si la adulti); O.R.L.: rinita alergica, coriza spasmodica aperiodica, rinofaringite repetate ale copilului; dermatologie: eczema atopica, urticarie, edem Quincke, prurigo, astm; gastro-enterologie: ulcer gastro-duodenal, rectocolita ulcerohemoragica; ginecologie: migrene catameniale; oftalmologie: conjunctivita alergica. In afara de activitatea sa specifica, poate exercita o actiune asupra starii generale a bolnavului. Efectul tonic este mai evident in cazul nou-nascutilor cu eczeme si la bolnavii cu ulcer gastro-duodenal. Tratamentul cu globulina antialergica nu exclude alta terapie concomitenta (corticosteroizi, antihistaminice, desensibilizari specifice) ci, din contra, injectiile cu globulina antialergica pot potenta efectul acestor terapeutici.

Mod de administrare

Adulti: 20 fiole, cate 4 fiole o data (la fiecare 15 zile); un rapel in cazul reaparitiei semnelor alergice. In cazul absentei acestora, un rapel dupa aproximativ 4-5 luni. In manifestarile alergice sezoniere se recomanda inceperea tratamentului cu o luna inainte de data aparitiei simptomatologiei obisnuite. In rinotraheobronsite se recomanda urmatoarea posologie: la copilul sub 10 ani: 20 ml (cate 2 fiole in 5 injectii, la interval de 4 zile); la copiii mai mari sau la adolescenti: 20 ml (cate 2 fiole in 5 injectii, la interval de 2 zile). Se administreaza numai prin injectii intramusculare.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Fiind vorba de imunoglobulina de origine umana, nu exista contraindicatii.

Reactii adverse: Dupa prima injectie sau dupa urmatoarele, apar, cateodata, fenomene de exacerbare a semnelor alergice; aceste fenomene, care apar mai ales in astm, sunt calificate ca reactivari si corespund reactiilor observate in cursul terapeuticii proteinice a alergicilor. Se produc mai des intr-o forma usoara si tranzitorie si nu sunt in general atat de intense incat sa necesite intreruperea tratamentului; ele nu constituie prognostic defavorabil. Bolnavul avand asemenea reactivari prezinta in zilele urmatoare o ameliorare neta.

Informatii suplimentare

Compozitie

Globulina antialergica este o solutie de gamaglobulina umana 10%, obtinuta din plasma umana individual controlata din punct de vedere al hepatitei C, AgHBs, Ac anti HIV1-2, selectionata pe baza capacitatii de complexare a histaminei, devenind astfel eficace in tratamentul manifestarilor alergice. Contine: 10 g% imunoglobuline; 0,2 g% globulina antialergica; 2,25 g% glicocol; 0,001 g% tiomersalat de sodiu; 0,85 g% clorura de sodiu. Se prezinta sub forma de solutie limpede, incolora, fara flocoane sau particule in suspensie. Este livrat in fiole de 2 ml, marcate prin stantare. Prezervant: Tiomersalat de sodiu 1/10 000.

Citeste si despre:

Rolul si eficienta vaccinului antialergic Crioprezervarea – Fertilizarea in vitro Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Sindromul ochiului uscat Infectii Urinare Dese? Cum poti sa-ti calculezi riscul unei noi infectii urinare O noua generatie de lentile fotocromice Imunoglobulinele Mic dictionar de analize medicale, constante biologice (enzime, hormoni, substante organice etc.) Ce nu trebuie sa lipseasca din trusa medicala de vacanta? Imunoterapia: metoda de tratament a bolilor alergice
Cere sfatul medicului ×