GENTAMICIN - unguent

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
Prospect produs: GENTAMICIN








Afisare pentru tiparire
GENTAMICIN
, unguent


sulfat de gentamicina









Compozitie: Un gram de unguent (0,1%) contine 1 mg de gentamicina in forma de sulfat de gentamicina, un gram de crema (0,1%) contine 1 mg de gentamicina in forma de sulfat de gentamicina.


Actiune: Gentamicina este un antibiotic bactericid cu spectru larg de actiune din grupa aminoglicozidelor. Actioneaza asupra germenilor Gram-pozitivi si Gram negativi. Importanata este actiunea asupra Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella spp., Enterobacter, Serratia, Escherichia coli, tulpini pozitive si indol negative de Proteus si mai putin activ asupra Salmonella, Shigella, Neisseria gonorrhoeae si a stafilococilor, printre care si Staphylococcus aureus. Gentamicina administrata local este eficace in tratamentul infectiilor primare si secundare ale pielii.


Indicatii: Infectii primare ale pielii, arsuri si rani infectate si alte infectii secundare ale pielii.


Contraindicatii: Sensibilitate la gentamicina.


Reactii adverse: Sunt foarte rare. Poate apare eritem si prurit, care insa nu sunt periculoase. Gentamicina poate determina crestera numarului de microorganisme, cum sunt ciupercile. In acest caz se va intrerupe tratamentul cu gentamicina.


Dozare si mod de administrare: Se va aplica un strat subtire de crema sau unguent pe piele de 3 pana la 4 ori pe zi.


Conservare: Se va pastra la temperatura de pana la 25C.


Forma de prezentare: Tub a 15 g crema; tub a 15 g unguent.

A.P.P.: Producator: Lek

Citeste si despre:

Alegerea cremei hidratante potrivite pentru ten Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Conjunctivita - cauze, simptome, tratament Abcesele cutanate: tipuri, cauze si tratament Medicamente care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa Viata dupa AVC: Un pacient de 67 de ani a fost recuperat cu succes in spitalul din orasul medical Ce se intampla daca ignori micoza unghiei? Riscuri ascunse pentru sanatate Tularemia Abraziunile corneene Ce boli ale pielii par contagioase, dar in realitate nu sunt Cum sa va feriti de germenii din salile de antrenament Modificarile sexuale si fizice aparute pe masura inaintarii in varsta