GENAC, solutie oftalmica

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Genac si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Favorizeaza cicatrizareaulcerelorcorneene de origine traumatica. N-acetilcisteina este un inhibitor de colagenaza, enzima proteolitica secretata in cantitati importante in toate leziunile epiteliale si care provoaca degradarea fibrelor polipeptidice de colagen.

In toate formele de leziuni corneene: arsuri, in special cele cu substante caustice; ulceratii lente survenite in tulburarile trofice cronice; keratite alergice cronice; keratite din sindromul ochiului uscat; keratite filamentoase; keratite din distrofia epiteliala.

Mod de administrare

Instilatii in sacul conjunctival, cate o picatura de 4-5 ori/zi, in ochiul sau ochii afectati. Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 8 zile.

Atentionari si precautii

Precautii

Absenta ameliorarii simptomelor dupa 8 zile de tratament necesita un nou consult medical. Datorita prezentei clorurii de benzalconiu, se interzice purtarea lentilelor de contact pe toata durata tratamentului.

Informatii suplimentare

Compozitie

Flacon a 5 ml colir, continand N-acetilcisteina 5 g, solutie apoasa tamponata ad. 100 ml. Conservant: clorura de benzalconiu 10 mg/100 ml.

Ambalaj

Flacon a 5 ml colir, continand N-acetilcisteina 5 g, solutie apoasa tamponata ad. 100 ml. Conservant: clorura de benzalconiu 10 mg/100 ml.

Citeste si despre:

Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Cum sa ne protejam ochii in sezonul alergiilor Ambliopia Orjeletul si Salazionul Conjunctivita - cauze, simptome, tratament O pacienta cu luxatie congenitala bilaterala de sold si interventii chirurgicale succesive a ales recuperarea in spitalul de recuperare din orasul medical Tratamente si recomandari care pot reduce simptomele de diabet Alergiile cauzate de animalele de companie Care sunt afectiunile pentru care se recomanda tratament homeopat 4 solutii pentru un somn lung si odihnitor Caderea parului, solutii performante 10 solutii eficiente pentru combaterea congestiei nazale
Cere sfatul medicului ×