GENAC, solutie oftalmica

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Genac si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Favorizeaza cicatrizareaulcerelorcorneene de origine traumatica. N-acetilcisteina este un inhibitor de colagenaza, enzima proteolitica secretata in cantitati importante in toate leziunile epiteliale si care provoaca degradarea fibrelor polipeptidice de colagen.

In toate formele de leziuni corneene: arsuri, in special cele cu substante caustice; ulceratii lente survenite in tulburarile trofice cronice; keratite alergice cronice; keratite din sindromul ochiului uscat; keratite filamentoase; keratite din distrofia epiteliala.

Mod de administrare

Instilatii in sacul conjunctival, cate o picatura de 4-5 ori/zi, in ochiul sau ochii afectati. Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 8 zile.

Atentionari si precautii

Precautii

Absenta ameliorarii simptomelor dupa 8 zile de tratament necesita un nou consult medical. Datorita prezentei clorurii de benzalconiu, se interzice purtarea lentilelor de contact pe toata durata tratamentului.

Informatii suplimentare

Compozitie

Flacon a 5 ml colir, continand N-acetilcisteina 5 g, solutie apoasa tamponata ad. 100 ml. Conservant: clorura de benzalconiu 10 mg/100 ml.

Ambalaj

Flacon a 5 ml colir, continand N-acetilcisteina 5 g, solutie apoasa tamponata ad. 100 ml. Conservant: clorura de benzalconiu 10 mg/100 ml.

Citeste si despre:

Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Cum sa ne protejam ochii in sezonul alergiilor Ambliopia Orjeletul si Salazionul Conjunctivita - cauze, simptome, tratament dm sprijina femeile din Romania menoTEST, evaluarea personala pentru menopauza Alergiile cauzate de animalele de companie Care sunt afectiunile pentru care se recomanda tratament homeopat 4 solutii pentru un somn lung si odihnitor 10 solutii eficiente pentru combaterea congestiei nazale 6 solutii anti-imbatranire recomandate de dermatologi