FENOSEPT, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Fenosept si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Pentru antisepsie oro-faringiana in stomatite, gingivite, faringite si profilactic, dupa extractii dentare si amigdalectomie; pentru antisepsia pielii inaintea injectiilor, inciziilor, punctiilor, interventiilor chirurgicale,
in caz de plagi superficiale, in piodermite, eczeme infectate, ulceratii infectate, micoze, leucoree, vulvovaginite, cistite, uretrite, toaleta parturientelor; pentru dezinfectia instrumentelor, seringilor, canulelor etc. (din otel inoxidabil, cromate sau nichelate).

Mod de administrare

La adulti, cate 1 comprimat pentru supt la fiecare 1-2 ore in faza acuta, apoi 1 comprimat de 3-4 ori/zi (cel mult 4 saptamani); la copii, 1 comprimat de 3-4 ori/zi. Solutia 2 pentru uz extern se foloseste diluata; concentratiile utile sunt: pentru instrumente 1, pentru piele 0,5-1, pentru mucoase 0,05-0,01. Pudra se aplica local (dupa curatarea leziunii) de 1-2 ori/zi, sub pansament steril. Administrarea accidentala pe cale generala a formelor pentru uz local provoaca enterita si nefropatie toxica (doze mari).

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu se foloseste la copii mai mici de 2 ani si la persoanele cu alergie la fenilmercuriborat; nu se administreaza pe cale generala, nu se aplica sub pansament ocluziv (poate provoca arsuri); nu se asociaza antiseptice iodate, nu se pune in contact cu aluminiul sau aliaje.

Informatii suplimentare

Ambalaj

Comprimate pentru supt continand fenilmercuriborat 0,3 mg (flac. cu 20 buc.); solutie apoasa pentru uz extern continand fenilmercuriborat 2 (flac. cu 100 ml); pudra continand fenilmercuriborat 66 mg, alantoina 1 g si hidrolizat de colagen 16 g/100 g (flac. cu 30 g).

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii Compresia nervoasa