EROLIN, sirop

Prospect

Publicat: 31 Ianuarie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Erolin si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Siropul Erolin poate fi utilizat pentru ameliorarea simptomelor alergiei, cum ar fi stranutul, rinita, pruritul si sclerele injectate.

De asemenea, poate fi folosit in caz de afectiuni alergice cutanate, care se caracterizeaza prin eruptii cutanate, prurit si urticarie.

Mod de administrare

Medicul va va informa despre numarul de prize si durata tratamentului. Respectati recomendatiile lui.

Adulti:
Doza initiala pentru adulti si copii peste 12 ani este de 10 mg loratadina, echivalenta cu 10 ml sirop pe zi.

La pacientii cu insuficienta hepatica sau cu dereglari ale functiei renale (viteza de filtrare glomerulara mai putin de 30 ml/min) doza se determina individual. Doza initiala, de obicei, se reduce pana la 5 mg (5 ml sirop) pe zi sau preparatul se administreaza cate 10 ml, dar cu interval de o zi.

Pacientii varstnici: la acesti pacienti este posibila dezvoltarea mai frecventa a efectelor alergice. Din aceste considerente, se impune prudenta in cazul administrarii la acesti bolnavi a dozelor recomandate pentru adulti cu functie renala obisnuita.

Copii:
Copiilor de la 6 pana la 12 ani li se administreaza preparatul in conformitate cu masa corporala.

La copiii cu masa corporala sub 30 kg, se va administra 5 mg (5 ml sirop) o data pe zi, iar la copii cu masa corporala peste 30 kg -10 mg (10 ml sirop) o data pe zi.

Se recomanda administrarea siropului Erolin inainte de mese cu cantitate suficienta de apa.

Daca ati uitat sa administrati un comprimat la timpul cuvenit, imediat ce va amintiti trebuie sa-l administrati, doar daca nu a survenit timpul administrarii urmatorului comprimat. Nu administrati doza dubla pentru a o compensa pe cea omisa.

Daca presupuneti, ca preparatul provoaca efect prea puternic sau slab, anuntati medicul.

Daca ati administrat mai multe comprimate decat cele indicate sau s-a administrat accidental preparatul (mai ales de copii), adresati-va imediat in sectia de terapie intensiva a celui mai apropiat spital. Luati aceasta instructiune si restul comprimatelor pentru a le arata medicului.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

- hipersensibilitate la principiul activ sau componentele preparatului.
- sarcina, planificarea sarcinii sau alaptare.
- copiilor pana la 2 ani.

Atentionari

De administrat cu precautie in cadrul afectiunilor hepatice sau renale. In aceste cazuri poate aparea necesitatea unor probe de laborator suplimentare, cu scopul de a selecta cea mai eficienta metoda de tratament. De administrat preparatul inainte de mese, deoarece absorbtia loratadinei poate fi modificata de alimente.

Prima administrare a preparatului necesita prudenta, deoarece unele efecte adverse, cum ar fi somnolenta pot influenta capacitatea de a conduce autovehicule si de a manevra utilaje.

In timpul tratamentului cu Erolin: se recomanda intreruperea tratamentului cu cel putin 4 zile pana la efectuarea probei alergice, pentru a evita rezultatul fals negativ.

Se interzice utilizarea preparatului, daca flaconul a fost deschis cu 6 luni in urma.

Interactiuni medicamentoase

De administrat cu precautie preparatul Erolin concomitent cu eritromicina, cimetidina ori ketoconazolul. Aceste preparate pot mari concentratia loratadinei si a metabolitilor ei in plasma. Totodata, concentratia eritromicinei poate fi redusa cu 15% sub influenta loratadinei.

Este posibila administrarea preparatului in asociere cu medicamentele care inhiba enzimele hepatice (de exemplu: chinidina, fluconazolul, fluoxetina), dar aceasta se va efectua cu precautie deosebita.

Va rugam sa anuntati medicul sau farmacitul daca in timpul de fata sau recent ati primit orice remedii medicamentoase, chiar si cele fara prescriptie medicala.

Aceasta se refera si la preparatele care au fost administrate anterior sau planificati sa le administrati.

Reactii adverse posibile

In timpul tratamentului pot fi inregistrate urmatoarele efecte adverse: cefalee, somnolenta, fatigabilitate, xerostomie, greturi, cresterea apetitului, disconfort in epigastru, dereglari intestinale. Daca in timpul tratamentului observati la copilul dvs agitatie, respiratie astmatica, fatigabilitate, dureri abdominale, injectarea sclerelor, dereglari de vorbire si indispozitie, adresati-va medicului.

Anuntati medicul sau farmacistul in cazul survenirii unora din efectele adverse enumerate sau a altora, ce nu au fost descrise.

Informatii suplimentare

Compozitie

1 ml sirop contine:
*principiul activa: loratadina 1 mg;
*excipienti: benzoat de sodiu, zaharoza, propilenglicol, glicerina, acid citric anhidru, aroma de vanilina AB-710, aroma de capsune 22754-00 si apa purificata.

Citeste si despre:

Suplimente pentru un sistem imunitar puternic Ceapa - 100% sanatate naturala Mierea de albine Indulcitorii naturali - care sunt cele mai bune optiuni? Zaharul din fructe: bun sau rau? Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Leucinoza, o tulburare metabolica rar intalnita Dieta Ornish 10 pericole alimentare Alimentatia copilului Prim ajutor in ingestia accidentala de baterii