Enterol 250, capsule

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Enterol si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Enterol este utilizeaza in:
- tratamentul diareei infectioase acute la adult si copil;
- prevenirea si tratamentul colitei sl diareei determinate de consumul de antibiotice;
- asociere cu vancomicina/metronidazol pentru prevenirea recurentei bolilor produse de clostridium difficile;
- prevenirea diareei determinate de nutritia enterala;
- tratamentul sindromului colonului iritabil.

Mod de administrare

Doza recomandata este de 1-2 capsule Enterol 250 de 1 -2 ori pe zi.
Capsulele se pot inghiti cu apa sau se pot deschide turnand continutul in putina bautura racoritoare indulcita (zaharul trebuie fiert) sau alimente sau, dupa caz, in biberon.
La copiii sub 6 ani nu este recomandata inghitirea capsulelor (risc de aspiratie), ci deschiderea si turnarea continutului in bautura sau alimente.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu luati Enterol daca veti:
- hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului;
- pacientii cu cateter venos central.

Precautii

Enterol 250 contine celule vii. Acest medicament nu trebuie combinat cu bauturi sau cu alimente fierbinti (peste 50 grade Celsius)sau foarte reci sau cu alcool etilic.
Tratamentul cu Sachromyces boulardii nu inlocuieste rehidratarea cand aceasta este necesara. Doza de rehidratare si calea de adminstrare (orala) trebuie adaptate la severitatea diareei, la varsta si starea de sanatate a pacientului.
Pacientul trebuie sa tina cont de necesitatea consumului abundent de lichide sarate sau indulcite (zaharul trebuie fiert) pentru a compensa pierderile datorate diareei (la adult aportul lichidian mediu este dev 2 l pe zi). De asemenea, in timpul diareei regimul alimentar trebuie sa excluda anumite alimente, in special, cruditati, legume si fructe, alimente picante, precum si alimente si bauturi reci sa contina mai ales friptura la gratar si orez.

Atentionari

Daca dupa 2 zile de tratament, diareea persista - conduita terapeutica trebuie reevaluata si trebuie avuta in vedere rehidratarea pe cale intravenoasa.

Interactiuni medicamentoase

Datorita naturii sale fungice, Enterol 250 nu trebuie administrat simultan cu medicamente antifungice orale sau sistemice.

Sarcina si alaptarea

In studiile efectuate la animale nu s-a evidentiat un potential teratogen. Pana in prezent in clinica nu au fost raportate efecte fetotoxice sau malformative. Datorita datelor insuficiente se recomanda evitarea utilizarii acestui medicament in timpul sarcinii si alaptarii.

Reactii adverse posibile

Sachromyces boulardii este un organism asociat cu risc de infectie fungica sistemica: cazuri rare de fungemie au fost raportate la pacienti cu stare grava, spitalizati, cel mai adesea pentru boli gastro-intestinale cu cateter venos central.

Informatii suplimentare

Compozitie

O capsula contine Sachromyces boulardii liofilizat 282,5 mg (contine capsule de Sachromyces boulardii liofiliza 250 mg) si excipienti: liofilizatul: lactoza monohidrat, stearat de magneziu, capsula: gelatina, dioxid de titan (E 171).

Ambalaj

Cutie cu un flacon a 10 capsule.

Citeste si despre:

Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule Cum va protejeaza probioticele sanatatea Dublu la acelasi pret in probioticul Jarro-Dophilus+FOS Opiu Cum alegi un medic bun - sfaturi si recomandari Ai tinitus? Acum poti realiza managementul tinitusului cu ajutorul aparatelor auditive Otoscleroza Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Abcesul periamigdalian Condromalacia patelara (rotuliana) – o afectiune a cartilajului genunchiului Raceala la copii