DALERON, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Martie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Daleron si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Daleron comprimate contine paracetamol, care inhiba sinteza de prostaglandine din sistemul nervos central, scazand astfel temperatura crescuta a corpului si ameliorand durerea. Actiunea de ameliorare a durerii (analgezica) si diminuare a temperaturii (antipiretica) produsa de paracetamol este egala cu a acidului acetilsalicilic, dar efectul antiinflamator (antiflogistic) este mai slab.

Daleron comprimate este indicat in:

- ameliorarea durerilor usoare-moderate (dureri de cap, dureri dentare, dureri menstruale, mialgii si dureri reumatice) in special la pacienti cu tulburari gastrice;
- ameliorarea durerilor aparute dupa leziuni, proceduri chirurgicale, medicale sau dentare;
- ameliorarea mialgiilor si artralgiilor aparute in raceala si gripa;
- reducerea febrei din timpul infectiilor bacteriene sau virale.

Mod de administrare

Urmati intotdeauna instructiunile medicului dumneavoastra referitoare la modul de administrare al medicamentului; farmacistul va poate sfatui, de asemenea, daca nu sunteti sigur. Medicamentul este rezervat tratamentului adultilor si copiilor peste 6 ani. Adulti si copii cu varsta peste 6 ani: doza recomandata este de 1-2 comprimate Daleron (500-1000 mg paracetamol) de maxim 4 ori pe zi. Intervalul dintre prize trebuie sa fie de cel putin 4 ore. Doza maxima zilnica recomandata este de 8 comprimate Daleron (4000 mg paracetamol).

Copii cu varste intre 6-12 ani: doza recomandata este de 1 comprimat Daleron (250-500 mg paracetamol) de maxim 4 ori pe zi. Intervalul dintre prize trebuie sa fie de cel putin 4 ore. Doza maxima zilnica recomandata este de 4 comprimate Daleron (2000 mg paracetamol). Medicamentul se administreaza pe cale orala.

Daca luati mai multe comprimate decat trebuie

Daca ati luat mai multe comprimate Daleron decat trebuie, contactati imediat medicul dumneavoastra sau adresati-va celui mai apropiat spital. Semnele si simptomele de intoxicatie pot fi evidente numai dupa cateva zile.

Doze de paracetamol mai mari decat cele recomandate pot provoca greata, varsaturi si insuficienta hepatica severa, in special la pacientii cu boli hepatice sau renale.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu utilizati Daleron daca:

- aveti sau ati avut hipersensibilitate la paracetamol sau la oricare dintre excipientii produsului;
- aveti insuficienta hepatica sau renala severa.

Precautii

Aveti grija deosebita cu Daleron

Nu utilizati Daleron comprimate concomitent cu alte medicamente ce contin paracetamol. Nu depasiti dozele recomandate.

Daca aveti insuficienta hepatica sau renala usoara sau moderata puteti utiliza paracetamol numai sub supraveghere medicala.

Nu consumati bauturi alcoolice in timpul tratamentului cu paracetamol. Nu utilizati doze mari de Daleron daca suferiti de alcoolism cronic deoarece exista risc de toxicitate hepatica.

Nu utilizati Daleron mai mult de 3 zile fara recomandarea medicului. Daca starea clinica nu se amelioreaza sau chiar se inrautateste va rugam sa consultati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Medicamentul nu este recomandat copiilor cu varsta sub 6 ani. Se recomanda utilizarea formelor farmaceutice adecvate.

Daca aveti nelamuriri, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Interactiuni medicamentoase

Spuneti medicului dumneavoastra inainte de a utiliza Daleron daca:

- utilizati medicamente care contin metoclopramida, domperidona, colestiramina sau warfarina;
- utilizati medicamente care contin antiepileptice, barbiturice, rifampicina si cloramfenicol.

Asigurati-va ca ati spus medicului dumneavoastra despre toate medicamentele pe care le utilizati, indiferent daca acestea sunt recomandate de medic sau sunt fara prescriptie medicala.

Sarcina si alaptarea

Siguranta utilizarii paracetamolului in sarcina si alaptare nu a fost evaluata. Puteti utiliza Daleron in timpul sarcinii sau alaptarii numai dupa consult medical si pe o scurta perioada de timp si pe cat posibil numai in doza unica.

In general, cereti sfatul medicului inainte de a utiliza orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Daleron nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Ca si alte medicamente, Daleron poate determina reactii adverse.

In dozele recomandate reactiile adverse ale medicamentului sunt rare si usoare. Ocazional, pot sa apara greata si reactii alergice cutanate (eruptii cutanate, urticarie, prurit).

Daca apar oricare alte reactii adverse, care nu sunt mentionate in prospect, contactati imediat medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Cum se pastreaza Daleron

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.
sus

Informatii suplimentare

Compozitie

Un comprimat Daleron contine paracetamol 500 mg i excipienti: amidon de porumb, povidona, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, cazein formaldehida, sorbat de potasiu.

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere din Al/PVC a cate 6 comprimate.

Fabricant

KRKA d.d. Novo mesto, Slovenia

Detinatorul autorizatiei de punere de piata

KRKA d.d. Novo mesto

Smarjeska cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia

Data ultimei verificari a prospectului Noiembrie 2004

Citeste si despre:

Concentrat de sanatate intr-un singur comprimat Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Tulburarile cognitive pot fi diagnosticate si tratate din timp in primul oras medical din Romania Sindromul de intestin hiperpermeabil, o afectiune a omului modern. Ce solutii recomanda specialistii? Vitamina C in viroza respiratorie Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii