CLOXACILINA, flacon injectabil

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii:
- infectii cu stafilococi penicilinazo- pozitivi, sensibili la cloxacilina (stafilococii cutanate si ale tesuturilor moi, plagi si arsuri infectate, stafilococii ale cailor respiratorii s.a.);
- pneumonii cu pneumococ;
- infectii cu streptococ beta-hemolitic grupa A.
Contraindicatii:
Cloxacilina este contraindicata la bolnavii cu alergie la penicilina, si cefalosporine in antecedente, de asemenea in infectii cu germeni gram-negativi.

La nou-nascuti, ca si la bolnavii cu hepato- si nefropatii, preparatul se va administra sub controlul remanentei sale sanguine.
Reactii adverse:
In unele cazuri pot aparea:
- greata,
- senzatie de greutate in epigastru,
- flatulenta,
- diaree;

Rareori se pot inregistra cresteri ale TGO.
Posibila aparitia unor eruptii cutanate sau a altor fenomene alergice (crize astmatiforme, eozinofilie s.a.); de asemenea, aparitia micozelor.

Citeste si despre:

Preparatele injectabile cu botox Contraceptivele injectabile Celulele stem si incontinenta urinara Diabetul si scaderea in greutate: cea mai buna solutie Fricile copilului sunt normale Laserele medicale care trateaza multe dintre afectiunile dermatologice si estetice vara! O metoda unica de tratament a oncologiei utilizata in Turcia! Marirea buzelor Liftingul gatului Botoxul Solutii pentru o piele neteda Vaccinarea antipoliomielita (vaccinare inclusa in programul national de imunizari)