CLARITINE, sirop

Prospect

Publicat: 31 Ianuarie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Claritine sirop si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Claritine apartine unei clase de medicamente cunoscute ca antihistaminice. Antihistaminicele ajuta la reducerea simptomelor alergiei impiedicand efectele unei substante numite histamina, care este produsa in corp.

Claritine amelioreaza simptomele asociate rinitei alergice (de exemplu, febra fanului), cum ar fi stranutul, hipersecretia sau mancarimea la nivelul nasului, usturimea sau mancarimea la nivelul ochilor.

Claritine poate fi, de asemenea, utilizat pentru reducerea simptomelor de urticarie (mancarime, roseata, precum si numarul si dimensiunile eruptiilor de pe piele).

Ameliorarea acestor simptome se mentine intreaga zi si va ajuta sa va reluati activitatile zilnice obisnuite si sa dormiti.

Mod de administrare

Claritine , sirop

Copii cu varsta intre 2-12 ani

- greutate corporala > 30 kg: doza recomandata este de 10 mg loratadina (2 linguri dozatoare Claritine sirop), o data pe zi.
- greutate corporala < 30 kg: doza recomandata este de 5 mg loratadina (o lingurita dozatoare Claritine sirop), o data pe zi.

Copii in varsta de 1-2 ani: doza recomandata este de 2,5 mg loratadina (jumatate de lingurita dozatoare Claritine sirop), o data pe zi.

Claritine 10 mg, comprimate

Adulti si adolescenti (peste 12 ani): doza recomandata este de 10 mg loratadina (un comprimat CLARITINE 10 mg) administrata oral o data pe zi, de preferinta dimineata, inainte de masa. Pacienti cu insuficienta hepatica sau insuficienta renala (clearance-ul creatininei

Citeste si despre:

Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Suplimente pentru un sistem imunitar puternic Ceapa - 100% sanatate naturala Mierea de albine Indulcitorii naturali - care sunt cele mai bune optiuni? Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Toxina Botulinica – mai mult decat estetica: utilizari medicale in migrene, transpiratie excesiva si contracturi musculare Zaharul din fructe: bun sau rau? Leucinoza, o tulburare metabolica rar intalnita Dieta Ornish 10 pericole alimentare Alimentatia copilului