CAL-C-VITA, comprimate efervescente

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este CAL-C-VITA si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Pentru acoperirea necesitatilor nutritionale ale perioadelor de crestere si dezvoltare, in timpul bolilor si convalescentei, la varstnici, in perioadele de efort psihic si fizic, in perioadele cu probabilitate crescuta de a raci.
Cresterea rezistentei la infectii; in cazurile de oboseala fizica rapida. Favorizarea vindecarii ranilor si fracturilor; prevenirea deficitului de vitamine si de calciu si a osteomalaciei (inmuierea oaselor).

Mod de administrare

Un comprimat efervescent Cal-C-Vita zilnic (sau la recomandarea medicului). Prin dizolvarea intr-un pahar cu apa a comprimatului efervescent se obtine o bautura cu gust placut.

Urmati indicatiile din prospect sau indicatiile medicului. In cazul in care considerati ca efectul este prea slab sau, din contra, prea puternic, va rugam spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu utilizati CAL-C-VITA daca:

- sunteti hipersensibil (alergic) la oricare dintre componentii produsului.

- aveti afectiuni renale, pietre la rinichi sau daca medicul dumneavoastra v-a diagnosticat cu nivel crescut de calciu in sange sau urina sau hipervitaminoza D (exces de vitamina D).

- nu sunteti sigur, va rugam intrebati medicul dumneavoastra.

Cal-C-Vita nu trebuie administrat perioade indelungate si in doze mai mari decat cele recomandate.

Precautii

Va rugam spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca:

- aveti orice alta afectiune;
- suferiti de alergie de oricare tip;
- utilizati orice alte medicamente (incluzand medicamente care se elibereaza fara prescriptie medicala).

Un comprimat efervescent Cal-C-Vita contine 227 mg sodiu. Prin urmare, nu se recomanda persoanelor cu dieta hiposodata.

La diabetici, vitamina C poate influenta dozarea glucozei urinare, desi glicemia sanguina nu este afectata. Prin urmare, administrarea vitaminei C trebuie intrerupta cu cateva zile inainte de efectuarea acestor analize. Un comprimat efervescent contine 429,7 mg zahar.

Sarcina si alaptarea

Administrarea Cal-C-Vita in timpul sarcinii poate fi benefica. Pana in prezent nu exista date privind riscul administrarii in timpul sarcinii si pare putin probabil ca ar putea exista un pericol pentru fat.

De asemena, Cal-C-Vita poate fi utilizat in timpul alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Cal-C-Vita nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
La dozele recomandate aparitia reactiilor adverse este putin probabila, chiar si in cazul utilizarii pe termen lung.

Daca ati utilizat mai multe Cal-C-Vita decat v-a fost recomandat

Dozele mari si administrarea pentru perioade indelungate pot determina hipervitaminoza D.

Cum se pastreaza Cal-C-Vita

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original, ferit de lumina si umiditate. A nu se lasa la indemana copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

Un comprimat efervescent contine acid ascorbic (vitamina C) 1000 mg, calciu 250 mg sub forma de carbonat de calciu 625 mg, clorhidrat de piridoxina (vitamina B6) 15 mg, colecalciferol (vitamina D3) 300 UI sub forma de colecalciferol concentrat 3 mg si excipienti: Acid citric anhidru, zahar, hidrogenocarbonat de sodiu, clorura de sodiu, aroma de portocale PERMASEAL 60304-31, aroma de mandarine PERMASEAL 84279-B, aspartam, p-caroten 1% CWS (E 160a), betanina (E 162), polividona K 30, esteri ai acizilor grasi cu zaharul.

Ambalaj

Cutie cu un tub de aluminiu cu 10 comprimate efervescente. Cutie cu un tub de polipropilena cu 10 comprimate efervescente

Fabricant

Laboratoires Roche Nicholas S.A., Franta F-Hoffmann-La Roche Ltd., Elvetia

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

F-Hoffmann-La Roche Ltd. Grenzacherstrasse 124, CH-4070, Basel, Elvetia

Data ultimei verificari a prospectului Ianuarie 2005

Citeste si despre:

Sindromul de coada de cal - cauze, simptome tratament Tratamente pentru impotenta Prim ajutor in caz de inec cu alimente Psihanaliza - Metoda de tratament sau cale spirituala? Pierderea in greutate pe cale chirurgicala sau chirurgia obezitatii Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu 6 bariere in calea pierderii in greutate Dr. Ioana Silvia Simian: “Nu exista nicio cale sanatoasa de a ne bronza!” Care este calea cea mai usoara prin care se transmite coronavirusul? Ce poti face pentru a nu te infecta? Autoexaminarea sanilor: o cale de a identifica cancerul de san Tratamentul de albire - calea catre un zambet stralucitor