BISOGAMMA 10mg

Prospect

Publicat: 28 Octombrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Bisogamma si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

- hipertensiune arteriala esentiala;
- cardiopatie ischemica (angina pectorala).

Mod de administrare

In general, tratamentul trebuie sa urmeze o schema terapeutica gradata, incepand cu o doza mica, ce trebuie crescuta treptat. In fiecare caz, doza trebuie determinata individual, in functie de frecventa cardiaca si eficacitatea terapeutica.

Hipertensiunea arteriala esentiala

Doza recomandata este de 5 mg bisoprolol fumarat (1 comprimat filmat Bisogamma 5 sau jumatate comprimat filmat Bisogamma 10), in priza unica. In cazul unei hipertensiuni arteriale usoare (WHO stadiul I; tensiunea diastolica pana la 105 mm Hg) este suficient tratamentul cu doze de 2,5 mg bisoprolol fumarat (jumatate comprimat filmat Bisogamma 5), in priza unica. Daca este necesar, aceasta doza poate fi crescuta la 10 mg bisoprolol fumarat (2 comprimate filmate Bisogamma 5 sau 1 comprimat filmat Bisogamma 10), in priza unica. Orice crestere ulterioara a dozajului este permisa numai in cazuri exceptionale.

Boala cardiaca ischemica (angina pectorala)

Doza recomandata este de 5 mg bisoprolol fumarat (1 comprimat filmat Bisogamma 5 sau jumatate comprimat filmat Bisogamma 10), in priza unica. La nevoie, aceasta doza poate fi crescuta pana la 10 mg bisoprolol fumarat (2 comprimate filmate Bisogamma 5 sau 1 comprimat filmat Bisogamma 10), in priza unica. Orice crestere ulterioara a dozajului este permisa doar in cazuri exceptionale.

Insuficienta hepatica si/sau renala

La pacientii cu afectiuni hepatice sau renale usoare sau moderate, ajustarea dozelor nu este, in general, necesara.

La pacientii cu insuficienta renala severa (clearance-ul creatininei:

Citeste si despre:

Importanta iodului in dieta 6 greseli in administrarea medicamentelor Poliartrita favorizeaza aparitia osteoporozei, sau…invers ? Protocol de practica in artrita idiopatica juvenila Studiul Clinic ONTARGET Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Indicatiile corticosteroizilor in tratamentul polimialgiei reumatice si arteritei cu celule gigante Importanta fierului in dieta Protocol de practica in poliartrita reumatoida Hepatita virala C (etiologie, simptome, factori de risc, mod de transmitere si algoritm de tratament) Proteina C Reactiva (PCR)