AMBOLAR, sirop

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Ambolar si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Ambolar contine ambroxol, un agent mucolitic. Expectorarea mucusului este facilitata, iar respiratia pacientului considerabil imbunatatita. Ambolar normalizeaza secretia mucusului. Reduce frecventa tusei si scade volumul sputei. Astfel este restabilita functia protectoare asecretiei normale la suprafata mucoasei respiratorii.
Ambolar este folosit in tratamentul afectiunilor acute si cronice ale tractului respirator asociate cu mucus vascos. Este indicat si in cazul bronsitelor cronice grave, bronsitelor astmatiforme si astmului bronsic. De asemenea in tratamentul pre- si postoperator pentru eliminarea secretiilor mucoase excesive.

Mod de administrare

Se recomanda administrarea in timpul mesei: -adulti si copii peste 12 ani: doza initiala 2 linguri de 3 ori/zi timp de 2-3 zile, apoi o lingura de 3 ori/zi; -copii intre 5-12 ani :o lingurita de 2-3 ori/zi;
-copii intre 2-5 ani :1/2 lingurita de 3 ori/zi;
-copii sub 2 ani :1/2 lingurita de 2 ori/zi.
Regimul de mai sus este recomandat pentru tratarea afectiunilor acute si tratament initial pana la 14 zile; pentru afectiunile cronice se recomanda continuarea tratamentului cu doze reduse la jumatate. Ambolar poate fi administrat o lunga perioada de timp.

Atentionari si precautii
Contraindicatii

Pana acum nu se cunoaste nici o contraindicatie, dar siguranta in perioada de graviditate si alaptare nu a fost stabilita inca.

Precautii
Produsul contine aspartam. Nu se recomanda la pacientii care sufera de fenilcetonurie.

Reactii adverse posibile

Ambolar este bine tolerat. Rareori apar reactii alergice si tulburari usoare gastrointestinale.

Cum se pastreaza Ambolar sirop

Bine inchis si protejat de lumina. Se pastreaza la rece, la temperaturi sub 25 grade Celsius.

Informatii suplimentare

Compozitie

Siropul Ambolar se prezinta ca flacon de 100 ml.
Fiecare 5 ml (o lingurita) contine 15 mg ambroxol HCl.

Citeste si despre:

Suplimente pentru un sistem imunitar puternic Ceapa - 100% sanatate naturala Mierea de albine Indulcitorii naturali - care sunt cele mai bune optiuni? Zaharul din fructe: bun sau rau? Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Leucinoza, o tulburare metabolica rar intalnita Dieta Ornish 10 pericole alimentare Alimentatia copilului Prim ajutor in ingestia accidentala de baterii