ALILESTRENOL, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Alilestrenol si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Alilestrenol este un steroid de sinteza dotat cu proprietati analoge hormonului de corp galben (progesteron): stimuleaza secretia steroizilor placentari, contribuind la mentinerea sarcinii (in caz de deficit de progesteron).
Este activ administrat pe cale orala, bine tolerat.

-iminenta de avort;
-avort habitual;
-amenintare de nastere prematura.

Mod de administrare

Iminenta de avort: 1 comprimat (5 mg) de 3 ori/zi 5-7 zile sau mai mult, pana la disparitia simptomelor,
apoi doza se reduce treptat (daca simptomele nu reapar); avort habitual (cand sarcina este in curs); 1-2 comprimate/zi, mai multe luni (de la inceputul sarcinii pana la cel putin o luna dupa perioada critica); amenintare de nastere prematura; posologie variabila, pana la 8 comprimate/zi (cateva zile).

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Afectiuni tromboembolice manifeste sau in antecedente, cancer mamar sau genital, sangerari vaginale neregulate nediagnosticate, insuficienta hepatica, icter familial, antecedente de sarcina cu icter idiopatic, cu prurit marcat sau cu herpes; prudenta la diabetici (poate scadea toleranta la glucoza).

Reactii adverse posibile

Rareori greata, voma, dureri pelvine, cresterea libidoului; este in general mai bine suportat decat alte progestogene (nu are efecte androgenice sau estrogenice, nu modifica functia corticosuprarenala, nu tulbura echilibrul electrolitic).

Informatii suplimentare

Ambalaj

Comprimate continand alilestrenol 5 mg (cutie cu 20 buc.).

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii Compresia nervoasa
Cere sfatul medicului ×