ALGOPIRIN, comprimate filmate

Prospect

Publicat: 06 Noiembrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Algopirin si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Tratamentul simptomatic in dureri de intensitate medie cu diferite localizari (cefalee, migrene, mialgii, artralgii, dureri dentare sau din sfera ORL, dismenoree), in stari febrile, congestie nazala.

Mod de administrare

Se administreaza Un comprimat la nevoie, max. 4 comprimate pe zi.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate; copii sub 12 ani cu febra produsa de afectiuni virale; insuficienta hepatocelulara; IR severa; ulcer gastro-duodenal activ, hemoragie digestiva, boli hemoragice si alte boli cu risc hemoragic; deficit de G-6-PDH, adenom de prostata, glaucom cu unghi inchis, stenoza pilorica, ileus paralitic, miastenie; sarcina si alaptare.

Precautii

Astm bronsic si alte afectiuni alergice respiratorii, hipersensibilitate la analgezice antiinflamatorii. In caz de antecedente de ulcer sau de hemoragii digestive, in IH sau IR usoare-moderate. Sportivi. insuficienta respiratorie. Produsul poate influenta capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje din cauza existentei unui risc de reactii adverse neurologice.

Sarcina si alaptarea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. ALGOPIRIN nu trebuie utilizat in timpul sarcinii, cu exceptia cazurilor in care este absolut necesar.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

ALGOPIRIN va poate afecta capacitatea de a conduce a vehicule si de a folosi utilaje din cauza existentei unui risc de reactii adverse neurologice. Nu trebuie sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje pana cand nu se stabilileste ca abilitatea dumneavoastra pentru aceste activitati nu este afectata.

Reactii adverse posibile

Tulburari digestive - epigastralgii, mici sangerari digestive, greata, varsaturi, diaree, declansarea sau agravarea unei suferinte gastrice preexistente. Relativ rar pot sa apara reactii alergice - eruptii cutanate, edem angioneurotic, crize de astm. In cazuri izolate poate sa apara agranulocitoza (faringita, febra). Rareori sedare accentuata, somnolenta si oboseala, reactii care apar la doze mari. In caz de supradozare pot sa apara tahipnee cu alcaloza, afectare hepatica, deprimare la nivelul sistemului nervos central, tahicardie.

Cum se pastreaza Algopirin

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original.

A nu se utiliza dupa data expirarii inscrisa pe cutie si pe blister. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Informatii suplimentare

Compozitie

Substantele active sunt: acid acetilsalicilic, paracetamol, cafeina anhidra, maleat de clorfenamina. Fiecare comprimat filmat contine acid acetilsalicilic 125 mg, paracetamol 75 mg, cafeina anhidra 15 mg, maleat de clorfenamina 2 mg.

- Celelalte componente sunt: - Nucleu: amidon de porumb partial pregelatinat, celuloza microcristalina, dioxid de siliciu coloidal, ulei hidrogenat din seminte de bumbac, talc, acid stearic. - Film: OPADRY fx BLUE 65F20500 [alcool polivinilic, talc, polietilenglicol, silicat de potasiu i aluminiu/ dioxid de titan (E 555/E 171), dioxid de titan (E 171), polisorbat 80, Indigotina (E 132)]; zaharina sodica.

Ambalaj

Comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare albastru deschis sidefat, cu diamentrul de 12 mm Cutie cu un blister din PVC/Al a 10 comprimate filmate

Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a 10 comprimate filmate Cutie cu 200 blistere din PVC/Al a 10 comprimate filmate.

Fabricantul

POLISANO PHARMACEUTICALS S.R.L.
Sos. Alba Iulia nr. 156, 550052, Sibiu, Romania

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

MEDICIENT S.R.L.,
Str. Pitar Mos, nr.23, Ap.3,
Sector 1, Bucuresti, Romania

Acest prospect a fost aprobat in Aprilie 2015.

Citeste si despre:

Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Ingrijire si sprijin pentru persoanele dragi care sufera de hipoacuzie Aerul poluat, pericol pentru sanatatea familiei tale! De ce este important sa ai un purificator aer Vitamina C in viroza respiratorie Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Mituri despre frumusete
Cere sfatul medicului ×