ALFOGEL, gel

Prospect

Publicat: 06 Noiembrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Alfogel si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Ulcer gastric si duodenal, ulcer peptic postoperator; gastrite, duodenite, dispepsie gastrica, esofagite; intoxicatii prin ingestie de substante toxice sau caustice.

Mod de administrare

Continutul a 1-2 plicuri de 3-4 ori pe zi, la 2 ore dupa mese si la culcare. In caz de intoxicatie prin ingestie de substante toxice sau caustice, trebuie administrat continutul a 3-5 plicuri odata. Este cel mai bine ca ALFOGEL sa fie administrat nediluat, dar la nevoie poate fi diluat in jumatate de pahar de apa.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

- hipersensibilizare la fosfatul de aluminiu;
- ileus;
- hemoragii gastro-intestinale;
- insuficienta cronica renala este considerata o contraindicatie relativa pentru administrarea produsului.

Se recomanda evitarea administrarii pe perioade lungi a unor doze mari de ALFOGEL la pacientii cu insuficienta renala severa.

Interactiuni medicamentoase

Este posibila interactiunea cu tetraciclina, sulfatul feros si isoniazida daca ALFOGELul nu este administrat la 2 ore interval fata de medicamentele mentionate. Administrarea concomitenta de ALFOGEL si subcitrat de bismut determina reducerea eficacitatii celui de-al doilea; de aceea se recomanda sa se respecte un interval de cel putin 30 minute intre acste doua medicamente.

Administrarea repetata de ALFOGEL la pacientii cu constipatie cronica poate sa intensifice constipatia.

ALFOGEL va fi administrat femeilor insarcinate numai daca beneficiul terapeutic potential justifica riscul terapeutic.

Reactii adverse posibile

ALFOGEL poate cauza constipatie in special la pacientii varstnici cu activitate fizica redusa.

Informatii suplimentare

Compozitie

Fiecare plic a 16 grame contine: fosfat de aluminiu, gel: 55%
(cu aproximativ 23% fosfat de aluminiu anhidru)

Citeste si despre:

Sapun de corp lichid, gel de dus sau sapun solid. Care este solutia potrivita? Aloe vera: beneficii si intrebuintari Consumul de fibre si flatulenta excesiva Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Proprietatile nestiute ale plantei aloe vera Sanatatea copilului vs inceperea scolii Cum sa va feriti de germenii din salile de antrenament Cele mai bune moduri de a preveni roaderea unghiilor