AFACORT,colir

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Afacort si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Produsul este eficient prin aplicare directa in sacul conjunctival avand permeabilitate foarte buna in camera anterioara, absorbtie rapida in keratoid si in lichidul intraocular.
Este indicat in urmatoarele afectiuni: infectii microbiene oculare: conjunctivite inflamatorii alergice si nealergice; keratite; inflamatii ale uveei, sclerei si episclerei; inflamatii cauzate de arsuri (chimice, solare), corpi straini; postoperator - dupa interventii intrabulbare sau keratoplastii.

Produsul Afacort combina actiunea antimicrobiana a unui antibiotic cu spectru larg, neomicina, cu actiunea antiinflamatoare a unui nou corticoid, dexametazona si poate sa combata cu succes anumite afectiuni paraoculare. Sulfatul de Neomicina este un antibiotic cu spectru larg, activ fata de diversi agenti microbieni grampozitivi si gramnegativi ca: Staphylococcus aureus, Corynebacterium diphteriae, Klebsiella pneumoniae, Proteus vulgaris, Pseudomonas aeruginosa. Actiunea Neomicinei fata de microorganismele sensibile la aceasta este bacteriostatica si bactericida. Dezvoltarea unei rezistente microbiene in vitro s-a dovedit neinsemnata. Dexametazona, cel mai activ derivat al unei intregi serii de corticoizi sintetici, are cea mai mare eficacitate cunoscuta pana astazi. Actiunea sa antiinflamatoare si penetratia ei intr-un grad inalt prin cornee fac ideala combinarea acesteia cu neomicina pentru controlul fazelor avansate ale afectiunilor inflamatoare si microbiene oculare.

Mod de administrare

Produsul Afacort se administreaza local, prin instilarea in sacul conjunctival a 1-2 picaturi de 3-6 ori/zi. Dupa 3-4 zile, daca se obtine ameliorarea afectiunii, se reduce frecventa administrarii la 2-3 aplicatii/zi.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Keratite herpetice; micoze oculare; in cursul si dupa perioada de vaccinare; inflamatii oculare; purulente, neacoperite de tratament chimioterapic; ulcere si abcese ale tesutului kerato - conjunctival; Trachoma; hipersensibilitate la neomicina; sindrom Cushing la copii.

Reactii adverse posibile

Un tratament prelungit peste 15-20 zile poate determina urmatoarele efecte secundare: cresterea presiunii intraoculare, mai ales la persoanele cu glaucom sau cu predispozitie la hipertensiune intraoculara; activarea sau predispunerea la forme inflamatorii ca: herpes, micoze sau infectii bacteriene (mai ales cu Pseudomonas).

Informatii suplimentare

Compozitie

1 ml colir contine: Dexametazona (=1,09 mg dexametazona fosfat disodic) 0,83 mg; Neomicina (=5,8 mg neomicina sulfat) 3,50 mg

Citeste si despre:

Conjunctivita - cauze, simptome, tratament Betablocante adrenergice Keratoconjunctivita uscata (xeroftalmia) Keratoconjunctivita sicca Abraziunile corneene Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Cerinte minime de securitate si sanatate referitoare la asistenta medicala la bordul navelor Tratamentul iritatiei corneene Traumatismele oftamologice Glaucomul Glaucomul, boala cu simptome tarzii
Cere sfatul medicului ×