aditiv alimentar

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
Aditivul alimentar reprezinta orice substanta naturala sau chimica care nu este consumata ca aliment in sine si nu este folosita ca ingredient constituent al unui aliment, care are sau nu valoare nutritiva si care se adauga intentionat, cu un scop tehnologic (incluzand modificari organoleptice) in timpul producerii, procesarii, prepararii, tratarii, impachetarii, ambalarii, transportului si stocarii unui aliment, devenind un component sau afectand intr-un fel caracteristicile alimentelor la care se adauga.
Sinonim: E-uri.

Citeste si despre:

Aditivii alimentari Cat rau iti fac aditivii alimentari din preparatele de Sarbatori? Lista celor mai periculosi aditivi alimentari Aditivii alimentari - potential perturbator endocrin Cei mai periculosi aditivi alimentari Cum recunosti rapid un accident vascular cerebral. Cele trei semne care salveaza vieti Cele mai bune clinici de dezintoxicare pentru pacientii din Romania: cum sa alegi un tratament sigur si confidential Regimul alimentar in cancer Ce boli pot declansa colorantii alimentari? Diferenta dintre alergie si intoleranta alimentara Cum sa va personalizati regimul alimentar zilnic Aditivii periculosi din alimente