Abrolen, sirop

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Abrolen si pentru ce se utilizeaza

Indicatii
Ca lichefiant al secretiilor mucoase ale cailor respiratorii, in cazuri de afectiuni bronho alveolitice acute sau cronice (bronsite, emfizeme, traheobronsite, bronsite astmatice cronice). De asemenea se indica pentru prevenirea complicatiilor postoperatorii in ceea ce priveste respiratia. Trebuie sa fie administrat concomitent cu antibioticul potrivit in cazul bronsitei acute.

Mod de administrare

Adulti si copii peste 12 ani: 1-2 lingurite de doua ori pe zi.
Dozele de mai sus sunt indicate in afectiuni acute ale aparatului respirator si pentru inceperea tratamentului pentru afectiunile cronice, care se continua timp de 10 zile.
Medicamentul trebuie administrat inainte de mese.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Alergie la chinolone; deficit de G-6-PDH; copii; sarcina si alaptare.

Atentionari

Se va evita expunerea la radiatii solare sau UV. Se reduce efortul fizic, se prefera repausul la pat pe durata trat. Miastenia gravis; IH severa; varstnici; predispozitie la tendinite induse de chinolone; pacientii sub tratament cronic cu corticosteroizi si cei cu predispozitie la convulsii.

Precautii
Medicamentul nu trebuie administrat concomitent cu antitusive sau medicamente cu actiune atropinica.

Informatii suplimentare

Compozitie
5 ml sirop contin 30 mg ambroxol clorhidrat.

Reactii adverse posibile

Pot aparea simptome gastrointestinale (greata, voma) care sunt de obicei de slaba intensitate.

Actiune terapeutica
Ambroxol are proprietati mucocinetice (stimuleaza functia de activare a epiteliului vibratil si este expectorant) si proprietati mucolitice. Are posibilitatea indepartarii secretiilor arborelui traheobronsic, reduce in acest mod secretiile nazale si imbunatateste respiratia.
Studii farmacocinetice au aratat o absorbtie rapida a ambroxolului. Concentratia maxima se atinge in 2-3 ore. Timpul de injumatatire plasmatic este de 10 ore. Ambroxol se elimina prin urina neschimbat sau ca metaboliti.

Citeste si despre:

Suplimente pentru un sistem imunitar puternic Ceapa - 100% sanatate naturala Mierea de albine Indulcitorii naturali - care sunt cele mai bune optiuni? Zaharul din fructe: bun sau rau? Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Leucinoza, o tulburare metabolica rar intalnita Dieta Ornish 10 pericole alimentare Alimentatia copilului Prim ajutor in ingestia accidentala de baterii