?

Rujeola si alte boli ale copilariei

Postata de razna97 cu 12 ani in urma.

buna....joi seara a inceput sa ma manance spatele si picioarele ...vineri mi-au aparut cateva bubite in spate si burta ...astazi este a5a zi si inca nu mi-au disparut eruptiile as dori sa stiu daca este rubeola si cat timp va mai dura:(( .....vreau sa merg la scoala pt a participa la activitati credeti ca ar fi prudent sa merg maine??

Adauga raspuns

Raspunsuri (2)

Dr. Cristian Irina

acum 12 ani

Rubeola se manifesta prin febra, cu astenie (stare de slabiciune fizica), rinita (secretii nazale abundente, obstructie nazala-nas infundat, stranut), eruptia caracteristica, adenopatia (marirea in volum a ganglionilor ), dureri articulare.
rubeola este contagioasa cu 5 zile inainte si 6 zile dupa aparitia eruptiei (petelor rosii). pentru confirmarea rubeolei sunt necesare analize de serologie( anticorpi tip IgM). se indica un consum crescut de lichide pentru a preveni deshidratarea ; repausul;izolarea la domiciliu.
medicul va recomanda tratamentul antipiretic, in caz de febra (doar paracetamol; nu se ia aspirina.)

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Dr. Emil Otesteanu

acum 12 ani

Medicul care v-a vazut (prima consultatie) in mod precis v-a recomandat 14 zile repaus la domiciliu. Timpul trebuie respectat , pentru a va usura evolutia si pentru a preveni extinderea contagiunii.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Cele mai cunoscute boli ale copilariei Rujeola - pojarul sau cori Bolile copilariei despre care orice parinte ar trebui sa stie Bolile copilariei Roseola infantum - rujeola bebelusilor

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×