Zenker (diverticul al lui)

Deformatie in deget de manusa a partii joase a faringelui, care formeaza un buzunar in vecinatatea sfincterului superior al esofagului.

Simptome si semne - Aceasta deformatie poate ramane multa vreme fara vreun simptom. Ea nu devine deranjanta decat atunci cand creste: diverticulul se umple dupa ce subiectul a mancat si se manifesta sub forma unei tumefactii care umfla gatui, ce dispare golindu-se in faringe.

Diagnostic si tratament - Diagnosticul se pune pe baza radiografiei. Tratamentul consta in ablatia chirurgicala a diverticulului, dar nu se justifica decat daca acesta este cu adevarat deranjant.

Citeste si despre:

Starile de greata - particularitati medicale Diverticulul Zenker, o afectiune rara a esofagului Afectiuni ale tendonului lui Achile Magneziul si importanta lui in dieta Ruptura tendonului lui Achile Seleniul si importanta lui in dieta Ce reprezinta lanugo si care este rolul lui? Cancerul genito-mamar si metode de prevenire a lui (paptestul, colposcopia, histeroscopia, ecografia si mamografia) Indicele glicemic si importanta lui asupra sanatatii