West (sindrom al lui)

criza epileptica a sugarului, asociata cu anomalii electroencefalografice caracteristice.

Simptome si diagnostic - Spasmul in fiexie se manifesta la sugari, inaintea varstei de un an, printr-o incordare brutala a trunchiului, membrelor si gatului, urmata de flectarea lor sau, din contra, dar mult mai rar, de extensia lor.

tratament si prognostic -
boala este de cele mai multe ori rebela la antiepileptice. Daca creierul n-a suferit nici o leziune, tulburarea este benigna si un tratament cu corticosteroizi permite sa fie stapanit foarte repede spasmul epileptic si copilul sa fie vindecat in schimb, daca datele furnizate prin imagistica cerebrala confirma prezenta leziunii creierului si daca este vorba de un copil cu o intarziere mintala preexistenta, prognosticul depinde de leziune si de posibilitatile de tratare a acesteia.
Sinonime: spasm infantil, spasm in flexie.

Citeste si despre:

Sindromul West, forma rara de epilepsie ce afecteaza bebelusii Sindromul Alport Sindromul respirator acut sever (SRAS) Sindromul neuroleptic malign Virusul West Nile: simptome si tratament Sindromul Schwartz–Jampel Sindromul Kasabach - Merritt Sindromul Down si monitorizarea prenatala Sindromul Guillain Barre Informatii esentiale despre sindromul Sjogren