Vitrectomie

interventie chirurgicala care consta in scoaterea vitroasei (gelul transparent care umple cavitatea oculara, in spatele cristalinului). O vitrectomie este practicata in caz de hemoragie intravitreana, oricare i-ar fi originea (ruptura retiniana, traumatism, formare de neovase), care nu se resoarbe in rastimp de cateva saptamani; in caz de dezlipire de retina cu tractiune a vitroasei sau cu aderente vitreoretiniene proliferante: dupa unele inflamatii (uveite) sau infectii importante ale ochiului si care deranjeaza vederea, cu scopul de a curata cavitatea.

Efecte secundare - vitrectomia este o operatie delicata care poate antrena in lunile urmatoare o cataracta. vederea este imbunatatita, dar nu intotdeauna perfect, rezultatul interventiei depinzand de starea retinei.

Citeste si despre:

Dezlipirea sau decolarea de retina - tratament Retinopatia de prematuritate Diabetul zaharat insulino-dependent recent diagnosticat Complicatiile cronice ale diabetului insulino-dependent Dezlipirea de retina Retinopatia diabetica Complicatiile cronice ale diabetului zaharat non-insulino-dependent Cataracta Bolile ochiului Dezlipirea posterioara de corp vitros