Valvele cardiace

Cele 4 pliuri membroase care canalizeaza sangele in ineriorul inimii pentru ca el sa se scurga intr-o singura directie.

Diferite tipuri de valvule cardiace - Cele doua valvule auriculoventriculare, cea mitrala la stanga si cea tricuspida la dreapta, formate, respectiv, din 2 si 3 valve, sunt localizate la intrarea ventriculelor. Cele doua valvule arteriale, aortica la stanga si pulmonara la dreapta, formate fiecare din cate 3 valve sigmoide, la originea aortei si a arterei pulmonare.
- Valvula mitrala este deschisa in timpul umplerii ventriculului stang, lasand sa treaca nestingherit sangele care vine de la auriculul stang. In timpul contractiei ventriculare, ea se inchide in mod etans.
- Valvula tricuspida este deschisa in timpul umplerii ventriculului drept si se inchide in timpul contractiei ventriculare.
- Valvula aortica se deschide sub presiunea sangelui in timpul contractiei ventriculului stang (sistola) si se inchide in timpul relaxarii sale (diastola), o data sangele ejectat in aorta .
- Valvula pulmonara se deschide in cursul contractiei ventriculului drept, pentru a permite ejectarea sangelui spre plamani, apoi se inchide pentru a evita refluxul sangvin.

Patologie -
Valvulopatiile, atingeri ale valvulelor cardiace prin stenoza (ingustare) sau prin insuficienta (lipsa de etanseitate) valvulara, pot fi de origine infectioasa, inflamatorie sau degenerativa.

Citeste si despre:

Anatomia inimii - Valvele cardiace Stenoza Mitrala – abordare a patologiei valvulare cardiace Activitatea sexuala nu prezinta riscuri pentru bolnavii cardiaci Programul de reabilitare cardiaca Insuficienta cardiaca si efectele asupra vietii Zgomotele cardiace anormale - cauze si tratament Insuficienta cardiaca Reumatismul cardiac si Valvulopatiile Anatomia inimii - Conductia si ciclul cardiac Tulburari de ritm cardiac - aritmii cardiace