Uremie

1. Nivelul de uree din sange. uremia este cuprinsa in mod normal intre 0,25 si 0,45 g, adica intre 3,3 si 6,6 milimoli, pe litru de sange: aceste cifre pot fi usor mai mari la subiectii care au un regim alimentar foarte bogat in carne sau care nu consuma lichide in cantitati suficiente. uremia este anormal de ridicata in caz de insuficienta renala, anormal de scazuta in insuficienta hepatica grava.
2. Totalitatea manifestarilor caracteristice insuficientei renale. Astfel se vorbeste de uremie acuta sau cronica. Termenul de coma uremica defineste coma in care se cufunda subiectii atinsi de o insuficienta renala netratata, ajunsa in stadiul terminal.

Citeste si despre:

Uremia Cauze si simptome ale sindromului hemolitic uremic Sindromul hemolitic uremic – mecanismul patologiei Polineuropatiile toxice: caracteristici si tratament Pseudotumor cerebri (Hipertensiunea intracraniana idiopatica) E. coli si sarcina Tipuri de dializa Inotul in piscina publica: ce boli putem contracta? Informatii esentiale despre hemodializa Polineuropatia cronica inflamatorie