Test de inteligenta

Proba standardizata care permite evaluarea capacitatilor intelectuale ale unui subiect prin comparare cu o medie stabilita pentru totalitatea indivizilor care au fost supusi aceleiasi probe.
Printre testele de inteligenta, sunt utilizate mai ales doua:
- testul Binet-Simon masoara varsta mintala reala in raport cu varsta biologica. Ulterior el a fost perfectionat ca test de performanta, ori coeficientul intelectual (Q.I.)
- testul Weschler-Bellevue este destinat explorarii totalitatii functionarii psihice a subiectului. El consta dintr-o baterie de teste care pun in joc diferite operatii intelectuale: ordonarea imaginilor, asocierea diferitelor elemente, reconstituirea unor figuri geometrice etc.

Citeste si despre:

6 lucruri importante despre inteligenta si IQ Ce este coeficientul de inteligenta (IQ) si cum se masoara? Cum sa iti dezvolti inteligenta: 5 modalitati surprinzatoare Dislexia - dificultatea de a invata cititul si scrisul Dizabilitatea intelectuala sau retardul mintal 13 modalitati rapide de autoevaluare a sanatatii Masuri pregatitoare sarcinii Alzheimer Ecranele si efectele lor asupra vederii