Temperatura corporala bazala

temperatura corporala bazala se masoara cel mai bine dimineata la trezire, la aceeasi ora, inainte de a cobora din pat. Se poate folosit orice fel de termomentru pentru dectarea acestei temperaturi. Atentie: termometru este tinut in gura si nu axilar!

Teoretic aceasta temperatura este aceeasi in fiecare dimineata, exceptie facand zielele ovulatorii, cand temperatura creste cu jumatate pana la un grad celsiul.

Masurarea temperaturii bazale poate sa indice sfarsitul fazei fertile si instalarea infertilitatii postovulatorii (aceasta incepe in dimineata celei de a 3-a zi de la saltul temperaturii), ceea ce inseamna ca momentul ideal de conceptie este prima zi in care temperatura bazala este crescuta. temperatura bazala va ramane crescuta pe tot parcursul sarcinii.

Citeste si despre:

Subponderabilitatea Biochimia organismului Hipermetabolismul 9 factori importanti care va pot influenta metabolismul Infertilitatea Tratamentul infertilitatii masculine Sangerarea uterina de natura functionala Sindromul premenstrual Alimentatia si bolile metabolice Efectele pierderii unei sarcini asupra ciclului menstrual