Sydenham (coree a lui)

Afectiune neurologica consecutiva unei streptococii (infectie cu un streptococ).
Coreea lui Sydenham, denumita in mod curent "dansul Sf. Guy" atinge copiii intre 8 si 10 ani, de doua ori mai frecvent fetele decat baietii.

Simptome si semne - Coreea debuteaza prin tulburari de caracter. La capatul a mai multor saptamani apar miscari involuntare, bruste, scurte, care survin la intervale neregulate, ale fetei si membrelor si o micsorare a tonicitatii musculare.

Tratament si prevenire - Miscarile anormale regreseaza la administrarea de medicamente neuroleptice. Prevenirea prin tratament antibiotic a infectiilor cu streptococ (angine) a facut practic sa dispara aceasta afectiune in tarile dezvoltate.

Citeste si despre:

Coreea Sydenham Bolile reumatice – tot mai des intalnite in randul tinerilor, chiar al copiilor Reumatismul articular acut Testarea genetica pentru coreea Huntington Afectiuni ale tendonului lui Achile 10 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre Tratatul de fiziologie al lui Guyton Magneziul si importanta lui in dieta Ruptura tendonului lui Achile Seleniul si importanta lui in dieta Ce reprezinta lanugo si care este rolul lui?