Sturge Weber Krabbe (boala a lui)

Sindrom congenital care asociaza un angiom plan (pata de vin) care se intinde pe o intreaga parte a fetei cu predilectie pentru regiunea pleoapei superioare si a conturului ochiului, un angiom (tumora benigna) situat pe fata externa a creierului si, uneori, un angiom situat pe coroida (membrana care hraneste retina). Boala lui Sturge- Weber-Krabbe este de cele mai multe ori benigna. Constatarea unui angiom intins pe fata unui nou-nascut trebuie sa conduca la practicarea unor examene radiologice (scaner cerebral si imagerie prin rezonanta magnetica cerebrala) pentru detectarea unui eventual angiom meningeal.

tratament - Angiomul poate fi ingrijit prin tehnicile modeme de tratare a angioamelor (indeosebi cea a laserului pulsat). In cazurile grave, o interventie chirurgicala asupra partilor atinse ale creierului este intotdeauna necesara.

Citeste si despre:

Tulburari ereditare ale metabolismului Apofizita calcaneana (Boala Sever) Contractura Dupuytren sau boala Vikingilor Displazia Bronhopulmonara (BPD) – Boala pulmonara cronica la copii Boala a cincea (eritemul infectios sau parvoviroza B19) Pirozis si boala de reflux gastro-esofagian la copii si bebelusi Boala vasculara periferica Boala von Willebrand Hemofilia (boala Christmas) Boala plamanului alb
Cere sfatul medicului ×