Sprue tropical

boala de cauza necunoscuta care asociaza o atrofie a mucoasei intestinului subtire, responsabila de o proasta digestie si de un defect de asimilare a nutrimentelor.
Sprue tropical afecteaza locuitorii tarilor temperate care traiesc mai multa vreme in tarile tropicale din Asia si America.

simptome si semne - malabsorbtia cronica antreneaza o diaree grasoasa, o pierdere in greutate si carente multiple care provoaca ulceratii bucale.

Tratament - Tratamentul cuprinde administrarea de antibiotice, de acid folic si de vitamina B 12 si, daca este necesar, alte vitamine si saruri minerale. Reintoarcerea in tara temperata atrage, in general, vindecarea.

Citeste si despre:

Malabsorbtia Cum sa previi aparitia pielii uscate pe timp de iarna Boala celiaca - sfaturi nutritionale generale Malaria Difteria - toxiinfectie cauzata de bacilul Klebs-Loeffler Boala Chagas - tripanosomiaza americana Boala Nicolas Favre sau limfogranulomatoza inghinala Cocaina Varicela - varsat de vant (infectie contagioasa) Infectiile cu Cyclospora - cauze, simptome si prevenire
Cere sfatul medicului ×