Sexualitate

Totalitate a fenomenelor legate de viata sexuala.
Sexualitatea priveste deopotriva trupul (totalitatea organelor si caracterelor legate de functia sexuala) si spiritul (erotismul, senzualitatea, sentimentul de iubire).

Tulburari ale sexualitatii -O sexualitate satisfacatoare este unul dintre factorii necesari pentru inflorirea individului. Armonia sexuala este vulnerabila la numerosi factori, de cele mai multe ori psihologici (anxietate, surmenaj, complexe de ordin estetic etc.), dar uneori si socioculturali, care se pot traduce prin simptome functionale (impotenta, ejaculare precoce, anorgasmie, vaginism) si comportamentale (teama, inhibitie sexuala, donjuanism, fetisism, nimfomanie). Studiul si tratamentul acestor tulburari constituie obiectul sexologiei, psihanalizei, precum si al numeroaselor cercetari de psihologie.

Citeste si despre:

Modificarile sexuale si fizice aparute pe masura inaintarii in varsta Vor putea medicamentele sa creasca dorinta sexuala a femeilor? Sfaturi pentru imbunatatirea vietii sexuale Activitatea sexuala si supraponderabilitatea 4 intrebari pe care sa le puneti partenerului sexual Influenteaza alimentatia activitatea sexuala? Informatii de baza legate de problemele sexuale Interviu cu Prof. Asoc. Dr. Nicolae Calomfirescu, Presedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania Menopauza si sexualitatea Artrita reumatoida si viata sexuala
Cere sfatul medicului ×