Seropozitiva

Se spune despre un subiect al carui ser contine anticorpi specifici.
De la inceputul epidemiei de sida, acest termen se aplica in limbajul curent persoanelor purtatoare de h.i.v. (virusul imunodeficientei umane).
Atunci cand un subiect negativ la testele precedente se dovedeste pozitiv la un test ulterior, se vorbeste de seroconversie. Un test serologic pozitiv semnifica faptul ca anticorpii cautati au fost pusi in evidenta de test. In cazul particular al SIDA, seropozitivitatea atesta prezenta anticorpilor indreptati impotriva H.I.V. O persoana seropozitiva poate sa se afle intr-o faza asimptomatica a bolii daca ea este sanatoasa, sau intr-o faza simptomatica daca este bolnava.

Citeste si despre:

Caracteristicile bolii SIDA si ale persoanelor seropozitive As. Univ. Dr. Anca Bobirca, medic specialist reumatologie, ne spune tot ce trebuie sa stim despre nodulii reumatoizi Traind si iubind cu HIV/SIDA Solutii de finantare pentru tratamentul bolnavilor cronici Trivaccinul antirujeolic, antirubeolic, antioreionic (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari) Complicatiile artritei reumatoide Leziunea herpetica - Herpesul Sifilisul (luesul) congenital Probleme ale cavitatii bucale Durerea in gat
Cere sfatul medicului ×