Sedentarism

Se refera la faptul de a fi sedentar, lipsit de activitate. sedentarismul este un factor de risc care conduce la aparitia mai multor afectiuni. Cu toate ca din punct de vedere medical este indicat sa evitam obiceiurile sedendare (statul excesiv la calculator, televizor etc), la ora actuala tot mai multe locuri de munca sunt caracaterizate prin lipsa activitatii fizice. Mai mult, viata moderna incurajeaza sedentarismul prin incurajarea unei vieti confortabila, fara prea multe solicitari fizice.

Afectiuni provocate si/sau agravate de sedentarism: boli cardiovasculare, tulburari metabolice, obezitate, deviatii ale coloanei vertebrale, anxietate etc.

Citeste si despre:

Sedentarismul este foarte periculos Sedentarismul in randul copiilor Sedentarismul, mai letal decat obezitatea. Cum sa traiti mai mult prin miscare! Sedentarismul in randul copiilor - consecintele pe termen lung Sedentarismul - efecte asupra sanatatii Sedentarismul si consecintele asupra sanatatii Sedentarismul si bolile pe care le ascunde. Afla cum te ajuta miscarea regulata! Recomandari OMS cu privire la efectele daunatoare ale ecranelor si ale sedentarismului la copii Sfaturi medicale de care sa tii cont de sarbatori Antrenamentul la efort