Seboree

crestere patologica a secretiei de sebum de catre glandele sebacee.
O seboree confera pielii un aspect gras; ea favorizeaza aparitia acneei sau a unei dermatite seboreice.

Cauze - Seboreea este frecventa in adolescenta. Ea mai poate surveni si in cursul unei boli neurologice (boala Parkinson) sau a unui tratament hormonal (cu estrogeni).

tratament - Acesta consta in curatarea zilnica a pielii cu produse blande nedecapante; in anumite cazuri, se asociaza o aplicatie locala de progesteron, chiar, in cazuri rebele, administrarea unor mici doze de retinoide. Acestea sunt categoric contraindicate pentru femeile gravide sau care nu practica o contraceptie eficace, deoarece retinoidele antreneaza malformatii la fat. Aplicatia locala a unor produse pe baza de antiandrogeni este actualmente in studiu.

Citeste si despre:

Remedii surprinzatoare pentru diverse probleme de sanatate Steroizii anabolizanti Semnale de avertizare ale unor deficiente din organismul uman Probleme (intime) de sanatate de la 20 la 50 de ani Alopecia - caderea parului, chelia sau calvitia Hipervitaminoza A Sanatatea pielii capului Sindromul ovarelor polichistice: cauze, diagnostic si tratament Vitaminele si mineralele Tulburari ale ciclului menstrual