Seboree

crestere patologica a secretiei de sebum de catre glandele sebacee.
O seboree confera pielii un aspect gras; ea favorizeaza aparitia acneei sau a unei dermatite seboreice.

Cauze - Seboreea este frecventa in adolescenta. Ea mai poate surveni si in cursul unei boli neurologice (boala Parkinson) sau a unui tratament hormonal (cu estrogeni).

tratament - Acesta consta in curatarea zilnica a pielii cu produse blande nedecapante; in anumite cazuri, se asociaza o aplicatie locala de progesteron, chiar, in cazuri rebele, administrarea unor mici doze de retinoide. Acestea sunt categoric contraindicate pentru femeile gravide sau care nu practica o contraceptie eficace, deoarece retinoidele antreneaza malformatii la fat. Aplicatia locala a unor produse pe baza de antiandrogeni este actualmente in studiu.

Citeste si despre:

Remedii surprinzatoare pentru diverse probleme de sanatate Steroizii anabolizanti Semnale de avertizare ale unor deficiente din organismul uman Probleme (intime) de sanatate de la 20 la 50 de ani Eczemele endogene Alopecia - caderea parului, chelia sau calvitia Hipervitaminoza A Sanatatea pielii capului Sindromul ovarelor polichistice: cauze, diagnostic si tratament Vitaminele si mineralele