Scrot

Invelis cutanat superficial al pungii care contine testiculele si epididimele lor.

Patologie
- scrotul poate fi sediul diferitelor afectiuni genitale.
- Un abces epididimotesticular (colectie de puroi in epididim si in testicul) poate sa se fistulizeze in scrot, provocand o scurgere externa de puroi.
- O hernie inghinoscrotala, hernie inghinala in cursul careia un segment de intestin proemina pe scrot, antreneaza o crestere a volumului acestuia.
- Un hidrocel vaginal (efuziune de lichid seros situata intre cele doua foite al vaginalei testiculare, invelisul seros al testiculului) se traduce printr-o crestere in volum a scrotului.
- O tumora a testiculului, atunci cand este voluminoasa, antreneaza o deformatie locala a scrotului. In plus, toate patologiile cutanate pot sa-si gaseasca un sediu in scrot: alergii, micoze, infectii ale foliculilor pilosebacei, abcese etc.

Citeste si despre:

Testicul necoborat in scrot - Criptorhidia Durerea testiculara Cancerul testicular - autoexaminarea Spermatocelul (chistul epididimal) Epididimita Ghidul sistemului reproducator masculin Boli ale aparatului genital masculin - generalitati Hidrocelul congenital Afectiuni ale aparatului genital masculin Verucile sau condiloamele genitale