Rinoree

Diferite tipuri de rinoree - Se deosebesc doua tipuri de rinoree: rinoreea anterioara si rinoreea posterioara.
- rinoreea anterioara se caracterizeaza printr-o scurgere spre nari, facand necesara suflarea nasului.
- rinoreea posterioara se recunoaste printr-o scurgere care merge in spatele foselor nazale. In acest caz, lichidul este fie inghitit, fie expectorat. In cazul in care lichidul este inghitit, prezenta acestuia nu este sesizata intotdeauna, dar medicul poate vedea scurgerea daca examineaza fundul gatlejului.

Cauze si tratament -O rinoree este adesea de origine infectioasa. Ea apare in cursul unei rinite (inflamatie a foselor nazale) sau al unei sinuzite (inflamatie a sinusuriIor). Alte semne si tratamentul depind de varietatea exacta a afectiunii.

Citeste si despre:

Rinoreea (secretia nazala) Raceala si gripa - oamenii de stiinta au separat fictiunea de adevar Alergiile - Anafilaxia, rinita alergica, astmul bronsic, dermoalergiile, alergii medicamentoase, alimentare si alergii la veninul insectelor (simptome si tratament) Rinita medicamentoasa Bronsiolita Epistaxisul - sangerarea nazala Topul alergiilor de primavara Probleme cauzate de mucusul din nasucul copiilor Racelile din timpul verii: simptome, tratament si prevenire Rinita alergica sau raceala? Afla cum poti face diferenta intre cele doua afectiuni