Rinofima

Afectiune dermatologica a nasului, caracteristica pentru rozacee (acnee care se traduce prin dilatarea micilor vase cutanate si formarea de papulopustule pe fata).

simptome si semne - O rinofima se traduce printr-o hipertrofiere a nasului, uneori de amploare, neregulata si deformanta. Ea poate, de asemenea, sa antreneze o ingrosare a pielii, asociata cu o dilatare a porilor, care contin sebum (rinofima sebacee), sau poate provoca o coloratie rosie-violacee a pielii, care este parcursa de mici vase sangvine (rinofima vasculara).

tratament - Este cel al rozaceei (antiseptice locale, anbioterapie locala si/sau generala). O rinofima de amploare poate necesita, de altfel, o interventie de chirurgie estetica (ablatia de tesuturi moi practicata cu bisturiul sau cu laserul cu dioxid de carbon).

Citeste si despre:

Rinofima: cand este necesara interventia chirugicala Rozaceea: patogenie, caracteristici clinice si diagnostic Remodelarea cutanata cu ajutorul laserului Chirurgia estetica si procedurile cosmetice Acneea rozacee Rozaceea Rozaceea – cum ii puteti face fata? Cum putem ameliora episoadele de roseata ale fetei? Alcoolul si problemele asupra starii de sanatate