Rinofaringita

inflamatie a partii superioare a faringelui.
Este o boala care afecteaza mai ales copilul mic, de varste intre 6 luni si 4 ani. O rinofaringita este adesea de origine virala si se manifesta printr-o rinoree (scurgere nazala) purulenta, o obstructie nazala si o febra in jur de 38,5"C. Evolutia este in mod obisnuit favorabila intr-o saptamana. Totusi, o rinofaringita poate avea complicatii: otita, laringita, bronsita.
Tratamentul este cel al simptomelor si cuprinde ingrijiri locale ca instilatii nazale cu ser fiziologic si un medicament impotriva febrei (paracetamol, aspirina). In caz de recidive prea frecvente, medicul poate propune o adenoidectomie (ablatia chirurgicala a vegetatiilor), deoarece vegetatiile pot constitui un focar de infectie cronica.

Citeste si despre:

Beneficiile tratamentelor cu aerosoli marini Cancerul nazo-faringian - cauze, diagnostic, stadii Septoplastia - corectarea chirurgicala a deviatiei de sept Sexul oral poate raspandi bolile cu transmitere sexuala (BTS) Laringita Analize microbiologice (hemocultura, coprocultura, urocultura si multe altele) Stafilococul auriu si alte infectii stafilococice Epistaxisul - sangerarea nazala Amigdalita Cele mai contagioase boli