Retinopatie pigmentara

boala degenerativa ereditara a celulelor vizuale receptoare ale luminii (conuri si bastonase). retinopatia pigmentara este o boala care afecteaza copilul.

simptome si semne - O retinopatie pigmentara se manifesta printr-un defect de adaptare la intuneric si printr-o ingustare a campului vizual, care se accentueaza cu trecerea anilor. O scadere a acuitatii vizuale este adesea observata dupa cativa ani, putand evolua pana la o vedere slaba si la o ingustare a campului vizual.

Diagnostic si tratament - Examenul fundului de ochi pune in evidenta o atrofie a papilei, a arterelor foarte subtiri si a ingramadirilor de pigmenti negriciosi care corespund zonelor retiniene atinse. electroretinograma, stinsa (inregistrare plata), confirma diagnosticul. Actualmente, nu exista un tratament al acestei boli.
Sinonim: retinita pigmentara.

Citeste si despre:

Retinopatia sau retinita pigmentara Eliberarea scutirilor medicale de la orele de educatie fizica si sport pentru elevi si studenti Tot ce trebuie stiut despre tulburarile de vedere in cazul bebelusilor Orbirea sau cecitatea Probleme de sanatate ale ochilor Traumatismele oftamologice Degenerarea maculara Cataracta Bolile ochiului Hipertensiunea poate afecta vederea?
Cere sfatul medicului ×