Retinita pigmentara

boala degenerativa ereditara a celulelor vizuale receptoare ale luminii (conuri si bastonase). retinopatia pigmentara este o boala care afecteaza copilul.

simptome si semne - O retinopatie pigmentara se manifesta printr-un defect de adaptare la intuneric si printr-o ingustare a campului vizual, care se accentueaza cu trecerea anilor. O scadere a acuitatii vizuale este adesea observata dupa cativa ani, putand evolua pana la o vedere slaba si la o ingustare a campului vizual.

Diagnostic si tratament - Examenul fundului de ochi pune in evidenta o atrofie a papilei, a arterelor foarte subtiri si a ingramadirilor de pigmenti negriciosi care corespund zonelor retiniene atinse. electroretinograma, stinsa (inregistrare plata), confirma diagnosticul. Actualmente, nu exista un tratament al acestei boli.
Sinonim: retinopatie pigmentara.

Citeste si despre:

Retinopatia sau retinita pigmentara Cataracta Degenerarea maculara Orbirea sau cecitatea Probleme de sanatate ale ochilor Atrofia nervului optic - cauze, simptome, tratament Afectiunile oftalmologice - simptome ce pot fi observate de pacient Bolile ochiului Vitamina E Cecitatea nocturna