Resveratrol

Substanta ce are rol in procesul de antioxidare, este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali cunoscuti. Se gaseste in general in fructele de culoare violet neagra, si nu numai, in sucul de struguri negri, in samburii de struguri si in pielita. Resveratrolul are un potential antioxidant de 50 de ori superior vitaminelor C si E la un loc, este de 10-20 de ori mai puternic decat vitamina e in ce priveste protectia antioxidativa, pentru ca impiedica oxidarea ldl-colesterolului si scade nivelul sangvin al colesterolului total si al trigliceridelor, fiind un vasodilatator arterial. Resveratrolul poate reduce dezvoltarea melanomului malign, poate avea actiune citostatica in cancerul de san, poate micsora nivelul colesterolului total sangvin, previne si combate eficient osteoporoza.

Citeste si despre:

Resveratrol vs. Transresveratrol Resveratrolul – cel mai puternic antioxidant natural Minune intr-un bol: salata de fructe Top 15 alimente pentru persoanele cu insuficienta renala Este intr-adevar vinul mai sanatos decat berea? 7 modalitati de prevenire a pierderilor de memorie Alimente care ajuta pancreasul sa produca insulina 28 de alimente supernutritive Fructele - surse excelente de antioxidanti Cele mai sanatoase 25 de alimente pentru inima